MAJKA MI JE BILA POLUMRTVA, PSI SU JE ZAMALO ZAKLALI: Ispovest sina žene koja je preživela horor napad u Barajevu! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

strava i užas

MAJKA MI JE BILA POLUMRTVA, PSI SU JE ZAMALO ZAKLALI: Ispovest sina žene koja je preživela horor napad u Barajevu! (VIDEO)

U razmaku od nekoliko sati psi su izujedali dečaka Darka J. (14) u večernjim satima, a samo nekoliko sati kasnije i Maru Vučićević (68)

Objavljeno: 18:43h

Meštani beogradske opštine Barajevo, pored brojnih problema sa kojima se suočavaju, poput čestih nestanaka struje i vode, poslednjih dana žive u konstantnom strahu, zbog nedavnih napada pasa rase pit bul.

U razmaku od nekoliko sati psi su izujedali dečaka Darka J.(14), u večernjim satima, a samo nekoliko sati kasnije, rano ujutru i Maru Vučićević (68).

foto: Filip Plavčić

Kako nam je rekao jedan od stanovnika naselja Gaj, u kome su se napadi dogodili, dečaka je spasio policajac Momir Ugrenović.

"Dečak je izašao iz autobusa i krenuo ulicom ka svojoj kući i na nekih 50 metara od stanice su ga napali psi. On je zvao u pomoć, a čuo ga je policajac koji stanuje u obližnjoj zgradi. Istrčao je i spasio dečaka" - priča meštanin ovog naselja.

foto: Filip Plavčić

Mara Vučićević, krenula je sledećeg jutra u prodavnicu, kada su je sa leđa napala tri pit bula. Inače, sa jedne strane puta kojim je Mara kao i mnogo puta pre nesrećnog događaja išla u prodavnicu, nalazi se napuštena kuća u kojoj su se psi krili, a sa druge njiva. Napad se desio na samom kraju te neasfaltirane ulice, kod kontejnera. Tu su psi izujedali nesrećnu ženu, a da joj u pomoć nisu pritrčale komšije, psi bi je odvukli u njivu i spasa verovatno ne bi bilo.

foto: Filip Plavčić
foto: Filip Plavčić

Sina nesrećne žene, Predraga Vučićevića zatekli smo u porodičnom domu, samo 15-ak minuta nakon što se vratio iz posete majci. Vidno uznemiren, ali i besan, Predrag se jedino nada da će se njegova majka oporaviti. Ipak, smatra da je nesreća mogla biti sprečena i najavljuje tužbe za sve one koje smatra krivima.

"Majka je otišla do prodavnice da kupi hleb, dole u naselje. Napala su je tri pit bula, ima 52 ujeda. Bila je na hirurgiji u Urgentnom centru, a danas je prebačena u Zvečansku na estetsku hirurgiju. Videćemo šta će biti do kraja, nadamo se najboljem" - započinje Predrag svoju priču za Espreso.

Tri psa rase pit bul, kako kaže Predrag, nemaju vlasnika:

"Vlasnik pasa, na čije su se ime vodili, ima potvrdu da ih je odjavio još 2014. godine. Šta će MUP dalje da radi i da li će da utvrdi ko je vlasnik pasa, videćemo."

Mara Vučićević trenutno se oporavlja u bolnici, a kako kaže njen sin, nema pola kože na glavi, a celo telo prekriveno je otvorenim ranama, koje su sanirane. Da nije bilo komšija koji su pritrčali u pomoć, nesrećnu ženu bi psi preklali.

"Spasili su je komšija, koji je bio na terasi i komšinica iz prodavnice. Da oni nisu pritrčali, psi bi je preklali, jer je ona takoreći bila polumrtva. Kada biste videli njene slike iz bolnice, vi biste se šokirali"- dodaje Predrag.

On smatra da je odgovornost za nesreću koja se dogodila, kako na opštini, tako i na državi, kao i da ovo nije prvi put da se problem rešava tek kada neko "plati glavom."

foto: Printscreen/Adriamedia.tv

"Zna se ko je odgovoran, država i opština koja je dozvolila da toliko lutalica bude na ulici. Ovde u naselju su ljude napadali i ujedali psi, a nisu to bili samo pit bulovi. Problem je što se oni drže i hrane van dvorišta, i zbog toga za ljude koji to ne poštuju treba uvesti oštre sankcije. Moja majka je samo kolateralna šteta, a moglo je to da bude i nečije dete. Ovde se problem rešava tek kad nečija glava strada," priča vidno iznerviran Predrag.

Jedino što porodica Vučićević u ovom trenutku želi, jeste da se Mara oporavi, a nakon toga preduzeće sve neophodne mere kako bi odgovorni za ceo slučaj bili adekvatno kažnjeni:

"Biće prijava i tužbi za sve koji su odgovorni. Za sada je bitno da se uhvate još ta dva psa. Moju majku su i ranije tu napadali psi. Jednoj komšinici koja hrani te pse lutalice, pisane su prijave. To je prijavljivano, ali nikom ništa. U ovoj državi se sve rešava tek kada neko plati glavom. Ovde postoji zakon, ali ga niko ne sprovodi, ni policija ni opština. Doduše, ovde je trebalo da reaguje komunalna policija, ali oni jure neke bezveze stvari, ko se gde parkirao, ili stavio natpis, a ono što treba ne.

Može ovde da dođe sto Vučića, sto Miloševića, ali džabe. Dok se nešto ne promeni u Srbiji, nikad mi nećemo ući u Evropu. Mi hoćemo da budemo u Evropi i da hranimo pse, ali tamo se zna gde se i kako oni hrane."- završava svoju priču Predrag Vučićević.

Od tri agresivna psa rase pit bul, uhvaćen je samo jedan. Policija svakodnevno obilazi naselje Gaj, ali još uvek bezuspešno. Meštani žive u strahu, a na ulicu izlaze samo kada moraju.

Iako je problem sa psima prijavljivan nebrojeno puta, njegovo rešavanje otpočelo je tek kada je su se brutalni napadi desili u razmaku od nekoliko sati. O tome koliku traumu je Mara V. doživela, svedoči činjenica da se uznemirila kada su joj u bolnici za ručak doneli piletinu.

Da li građani svih opština u Beogradu imaju pravo na miran, bezbedan i uređen život ili je to rezervisano samo za one koji žive u najatraktivnijim delovima grada?

Meštanima opštine Barajevo za sada ostaje samo nada da će sledeći problem biti rešen, pre nego nečiji život bude ozbiljno ugrožen.

(B. K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.