BEOGRAD PUN MALIŠANA KOJI ČEKAJU NA VRTIĆ, A OVAJ ZVRLJI PRAZAN! Vrtić na Zvezdari za decu sa smetnjama iako završen, nikada nije otvoren!
Foto: Vladimir Milovanović

OBEĆANJA!

BEOGRAD PUN MALIŠANA KOJI ČEKAJU NA VRTIĆ, A OVAJ ZVRLJI PRAZAN! Vrtić na Zvezdari za decu sa smetnjama iako završen, nikada nije otvoren!


Iako ovaj objekat nikada nije otvoren, nekoliko čuvara danonoćno vodi računa o bezbednosti

Objavljeno:

Inkluzivni vrtić u Denkovoj bašti na Zvezdari, namenjen deci sa smetnjama u razvoju, još nije otvoren iako je sagrađen 2013. godine. Iste godine je bilo predviđeno i njegovo puštanje u rad, ali se sa projektom stalo zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa. Četiri godine kasnije, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu najavljuje da će 80 mališana u septembru konačno ući u ovaj vrtić.

Roditelji koji žive u ovom delu grada više ne veruju da će se obećanja i ispuniti i dodaju da su vrata vrtića već četiri godine zatvorena.

A ZA FONTANU SE IMA?! ŽENA OD 300 KILA UMRLA JE JER NISU IMALI PARE ZA OPERACIJU! Porodica tuži lekare u Zaječaru!

- Obećavali su otvaranje obdaništa u dva navrata. Prvo u oktobru 2013, a onda i 2015. godine. Međutim, vrtić još nije otvoren. Živimo na 500 metara od objekta, a decu smo morali da upišemo u drugu predškolsku ustanovu, koja je daleko od našeg stana. Šta li se krije iza tih imovinskih problema, pa im toliko vremena treba - kaže nam porodica iz ovog dela prestonice.

Žitelji Zvezdare podsećaju da je u Beogradu veliki broj mališana na listi čekanja za mesto u vrtićima, te da svaka nova ustanova zlata vredi.

- Dobro smo upoznati sa činjenicom da je sve manje mesta u vrtićima, što roditeljima stvara traume. Ovaj objekat jeste mali, ali svako mesto mnogo znači. Zbrinuti 80 dece veliki je korak, koji bi značio i mališanima i roditeljima. Trebalo bi da se uozbilje i ubrzaju proces - kaže jedan od sugrađana.

Iako ovaj objekat nikada nije otvoren, nekoliko čuvara danonoćno vodi računa o bezbednosti.

- Kolege i ja od 2013. aktivno čuvamo vrtić tokom dana, ali i noću. U njemu se nalaze nameštaj, oprema za kuhinju i ostala sredstva neophodna za funkcionisanje ustanove. Nadamo se da će u septembru vrtić početi sa radom - priča nam jedan od čuvara.

Ekipa Kurira obišla je objekat, koji je do pre nekoliko dana bio potpuno prekriven travom. Naime, korov je progutao ovu ustanovu o kojoj, kako saznajemo, godinama niko nije vodio računa. Nakon našeg poziva upućenog gradskoj vlasti, ekipe JKP „Gradsko zelenilo“ otpočele su uređivanje dvorišta.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.