BOJOVIĆI IZLAZE NOĆAS NA SLOBODU?! Slučaj Lukine majke dobio PREOKRET!
Foto: Nemanja Pančić

kakav preokret

BOJOVIĆI IZLAZE NOĆAS NA SLOBODU?! Slučaj Lukine majke dobio PREOKRET!

Policija im je nakon hapšenja odredila zadržavanje do 72 sata, a u toku dana očekuje se odluka tužilaštva da li će tražiti pritvor, nakon što se izvrše provere mobilnih telefona i fotografija

Objavljeno: 12:44h

Majka Luke Bojovića, Anđelka Bojović (66), i rođak Matija Bojović (35), okrivljeni su za lakša krivična dela, tvrdi njihov advokat Borivoje Borović i smatra da ne bi trebalo da idu u pritvor.

Mediji su juče javljali da su oni uhapšeni u Nikšiću zbog sumnje da su pripremali teren za likvidaciju Nikšićanina Ratka Koljenšića, jednog od osumnjičenih za ubistvo Nikole Bojovića.

Oni se terete za "dogovor za izvršenje krivičnog dela", za koje je zaprećena kazna do jedne godine zatvora", i za krivično delo držanje oružja i municije", precizirao je Borović.

Policija im je nakon hapšenja odredila zadržavanje do 72 sata, a u toku dana očekuje se odluka tužilaštva da li će tražiti pritvor, nakon što se izvrše provere mobilnih telefona i fotografija.

Mediji su juče javljali da su oni uhapšeni u Nikšiću zbog sumnje da su pripremali teren za likvidaciju Nikšićanina Ratka Koljenšića, jednog od osumnjičenih za ubistvo Nikole Bojovića, Anđelkinog starijeg sina koji je u centru Beograda likvidiran 29. aprila 2013. godine.

- Ako nema policijskog scenarija pritvor ne bi trebalo da im se odredi, jer je u pitanju banalna stvar. Anđelka i Matija su se vraćali sa neke proslave i tu su se našli sasvim slučajno. Anđelku je to interesovalo, da vidi gde živi i kako izgleda osoba koja je bila uključena u ubistvo njenog sina. Zbog toga ga je i fotografisala, ali i njih je fotografisala Koljenšićeva supruga - rekao je porodični advokat.

Što se tiče pronađenog oružja u vikendici na Žabljaku, Borović tvrdi da je u pitanju lovačko oružje i municija koja je ostala iza Anđelkinog pokojnog supruka, Vuka Bojovića, nekadašnjeg direktora Beogradskog Zoo vrta, tako da oružje nema veze sa njom.

Podgorički mediji su danas pisali malo drugačije, navodeći da je u vikendici na Žabljaku nađen arsenal oružja - pet električnih detonirajućih kapisli, namenjenih za daljinsko aktiviranje eksploziva velike razorne moći, štapin dužine oko sedam metara, 111 komada municije 9mm, 14 komada municije kalibar 40 za pištolj "smith-veson", sedam komada puščane municije, dva puna okvira za automatsku pušku, zatim nož - bajonet…

Juče je takođe u Matijinoj kući u Nikšiću pronađeno 20 metaka, kutija od ručne bombe i dve radio veze.

Koljenšiću se u Specijalnom sudu u Beogradu sudi u odsustvu za ubistvo Nikole Bojovića, a za isto delo protiv njega se vodi istraga u Podgorici. On je u decembru prošle godine izašao iz pritvora u Crnoj Gori koja nije usvojila molbu Srbije za njegovo izručenje.

Za ubistvo Nikole Bojovića, optužen je i Slobodan Šaranović, koji je zimus ubijen ispred svoje kuće u Budvi. To ubistvo još nije rasvetljeno.

U Beogradu je u oktobru 2009. godine ubijen Slobodanov brat Branislav Šaranović (66), a ni taj zločin nije još rasvijetljen. Tri po godine kasnije ubijen je Nikola Bojović.

Luka Bojović se trenutno nalazi u španskom zatvoru gde služi kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i falsifikovanja isprava.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.