Upozorenje RHMZ-a: STIŽU NAM NEPOGODE KOJE MOGU BITI OPASNE PO LJUDE I ŽIVOTINJE!
Foto: Beta

čuvajte se

Upozorenje RHMZ-a: STIŽU NAM NEPOGODE KOJE MOGU BITI OPASNE PO LJUDE I ŽIVOTINJE!

Nakon višednevnih tropskih temperatura u Srbiji će u utorak biti promenljivo oblačno i osetno svežije, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

Objavljeno: 18:57h

RHMZ upozorava da se ponegde očekuju nepogode sa jakim pljuskom, vetrom i gradom.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 17 do 22, najviša od 23 na zapadu do 32 stepena na jugoistoku. U utorak i sredu ponegde su moguće nepogoda sa jakim pljuskom, količina padavina veća od 20 mm za tri sata, i gradom. U Beogradu će u utorak biti promenljivo oblačno i osetno svežije, povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina. Moguća je i nepogoda sa jakim pljuskom, vetrom i gradom.

SPEKTAKL NA NEBU IZNAD NS-a: Munje i gromovi vitlali celu noć, a ove fotke najbolje opisuju tu magiju! Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura 18, najviša 24 stepena. Zbog mogućih nepogoda u utorak je na snazi narandžasti meteo-alarm na teritoriji cele Srbije. Narandžasti meteo-alarm označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

foto: AP

Izgledi vremena do 1. avgusta U sredu i četvrtak promenljivo oblačno i sveže, mestimično kiša, pljuskovi i grmljavina. Više padavina na jugu. U petak pretežno sunčano i malo toplije, na istoku i jugoistoku ponegde još sa kratkotrajnim pljuskom i grmljavinom. Od subote sunčano i toplije.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.