SRBIJO, PROBUDI SE! Odrekni se danas jedne kafice u kafiću i DARIJA ĆE ŽIVETI! (VIDEO)
Foto: Espreso.co.rs / Printscreen

ajmo srbi!

SRBIJO, PROBUDI SE! Odrekni se danas jedne kafice u kafiću i DARIJA ĆE ŽIVETI! (VIDEO)

Kad već država spava, mi možemo i moramo da budemo budni!

Objavljeno:

U maju ove godine portal Espreso pisao je o stravičnoj sudbini lepe i nasmejane Darije, koja sa 16 godina trpi ogromne bolove, a u Srbiji joj je uspostavljeno 55 različitih dijagnoza.

Neke od bolesti od kojih boluje spadaju u retke - Von Willebrand (poremećaj zgrušavanja krvi, faktori svi ispod 0), Menierova bolest, Epilepsija (jos uvek neutvrđena vrsta epija), Lumbalni sindrom (retkost za osobe tog uzrasta, poremećaj rada štitne žlezde, nodus na štitnoj zlezdi, adenom na pljuvačnoj žlezdi, i mnoge druge.

foto: Printscreen/Facebook/Darija Petrovic

Darija (16) ima 55 dijagnoza, živi u stalnim bolovima, ide joj krv iz usta, a država ne radi ništa da joj pomogne (FOTO)

Kao i mnogima u Srbiji, na put njenom lečenju, koje mora da se nastavi u inostranstvu, stao je NOVAC, ali i nečinjenje države, zbog čega se obratila otvorenim pismom predsedniku i premijerki Srbije.

- Znam da vas ne interesuje što 20. avgusta neću moći da dem na klinku, jer NISMO USPELI! Nismo uspeli da “isprosimo” cenu moga života. Da nismo uspeli. Želim i da vam se zahvalim, što ste moje roditelje pretvorili u očajne “prosjake”, koji još očajnije puštaju krike vapaja, da spasu jedinu i najveću imovinu koja im je ostala. MOJ ŽIVOT - napisala je Darija u pismu najvišim državnim instancama u kom napominje da je administracija sprečila da novac za lečenje u inostranstvu dobije od države.

Celo pismo pročitajte OVDE.

Kako građani, koji u zemlji Srbiji izgleda jedini svojim SMS porukama leče one kojima je pomoć neophodna, ipak za sada nisu uspeli da obezbede dovoljno novca za Darijino lečenje, mi vas ovim putem pozivamo da pomognete.

U simboličnoj akciji "Srbijo, probudi se!", pozivamo sve da se danas odreknu ispijanja omiljenog napitka u nekom od kafića i umesto toga pošalju SMS za novčanu pomoć ovoj devojčici!

SMS sa sadržajem "298" pošaljite na 3030! Cena poruke je 200 dinara.

SVI DETALJI O POMOĆI DARIJI NALAZE SE NA NJENOJ STRANI NA SAJTU "BUDI HUMAN".

Srbijo, probudi se, kad država spava!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.