NAJAVILI SU ŠTRAJK GLAĐU, ALI SU OD NJEGA IPAK ODUSTALI? Malinari razgovarali s ministrom, neće biti protesta!
Foto: N1 printscreen

sastanak sve rešio

NAJAVILI SU ŠTRAJK GLAĐU, ALI SU OD NJEGA IPAK ODUSTALI? Malinari razgovarali s ministrom, neće biti protesta!

Predstavnici proizvođača malina i kupina Srbije najavili su u subotu da će u ponedeljak, 24. jula, doći pred Predsedništvo Srbije i zatražiti prijem kod predsednika Aleksandra Vučića

Objavljeno:

Najavljenog štrajka građu proizvođača malina i blokada ulica u ponedeljak neće biti, rečeno je posle sastanka predstavnika proizvođača malina i kupina iz Srbije s ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem.

Nedimović je posle sastanka izjavio da "štrajka i blokada ulica neće biti, jer to malinari nisu ni spominjali". I predstavnici 16 udruženja malinara koji su prisustvovali sastanku, potvrdili su za N1 da štrajka neće biti i da su zadovoljni razgovorima.

Dogovorili smo se da se uvede kontinuirano praćenje cene maline na tržištu gde se prodaje srpska malina, a država će pomoći onim poljoprivrednicima čiji su voćnjaci stradali u majskom nevremenu, rekao je Nedimović i dodao da će im biti dat kvalitetniji sadni materijal.

Takođe će, prema najavama ministra, biti formiran Nacionalni savet za malinu.

foto: Wikipedia

Konačna akontna cena maline još nije određena, rekao je Nedimović.

Malinari su potvrdili posle sastanka da protesta neće biti, ali i rekli da insistiraju da akontna cena maline bude 220 dinara. Dodali su da ako im se ne ispuni sve dogovoreno, oni ce blokirati pojedine deonice puteva u Srbiji.

Proizvođači malina ranije su rekli da je njihov položaj ugrožen i zatražili su povećanje akontne cene maline, kao i da država pruži pomoć malinarima čiji su malinjaci stradali u nedavnom nevremenu. Oni su rekli da se sadašnja akontna cena malina kreće od 120 do 150 dinara.

Predstavnici proizvođača malina i kupina Srbije najavili su u subotu da će u ponedeljak, 24. jula, doći pred Predsedništvo Srbije i zatražiti prijem kod predsednika Aleksandra Vučića da bi i on pokušao da reši problem niskih otkupnih cena, a ako toga ne bude, zapretili su štrajkom glađu.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.