KRAGUJEVAC PONOVO NAJBOLJI: Srbija dobila ŠAMPIONE!
Foto: Jan Mastrović

CITY GAMES

KRAGUJEVAC PONOVO NAJBOLJI: Srbija dobila ŠAMPIONE!

Ekipe su se zato iskazale u igri spasavanja turistkinja, očito zbog broja spasioca i sportista vodenih sportova

Objavljeno:

Srpsko finale City Games imalo je sve potrebno za ovo veče: odlične ekipe, sjajnu atmosferu i napetu borbu sve do poslednje igre. Pobedu je na kraju odneo Kragujevac i to već drugu godinu zaredom, ponovo na 1000 metara nadmorske visine, u prelepom okruženju bazena na Zlatiboru.

Koliko je neizvesno finale bilo, svedoči i podatak da su ekipe Čačka i Kikinde u ukupnom poretku zaostajale za pobednikom sa samo tri boda svaka, osvojivši na kraju srebro odnosno bronzu.

foto: Jan Mastrović

Stari-novi šampion Kragujevac pokazao je da misli ozbiljno već u prvoj igri letećeg vaterpola, u kojoj je stekao bodovnu prednost koju niko nije mogao ni približno da ugrozi. Ekipe su se zato iskazale u igri spasavanja turistkinja, očito zbog broja spasioca i sportista vodenih sportova.

foto: Jan Mastrović

Oni su došli do izražaja i kod vošarke te posebno igre pršuta, u kojoj je Kragujevac ispunio obećanje i izdominirao, pokazujući pravo savršenstvo ove igre i sigurno jedan od vrhunaca večeri. Kikinda i Čačak nakratko su zaustavili uspešan kragujevački bodovni niz u vodenoj alci, no završna igra vesla odlučila je prvaka i to je ponovo Kragujevac, dok se Čačak zbog bolje poslednje igre uspeo probiti na drugo mesto, ostavivši Kikindu na trećem.

foto: Jan Mastrović

Na četvrtom se pozicionirao Novi Sad, peti je završio Sombor, dok je poslednja bila domaća ekipa Čajetine.

Ako je verovati rečima pobednika, oni su došli uglavnom igrati, pobeda im nije bila presudna. "Mi smo profesionalni sportisti i učestvujemo u takmičenjima na evropskom i svetskom nivou, tako da smo se ovde pre svega došli zabaviti, a pobeda je došla usput. Malo je bilo drame u poslednjoj igri, ali uspeli smo zadržati prednost.

foto: Jan Mastrović

Moramo reći i da je ovogodišnje finale bilo puno teže od onog lani, posebno je Kikinda bila jaka i stalno nas pratila," istaknuo je kapiten Kragujevca, dodavši kako će u međunarodnom delu takmičenja dati sve od sebe.

Ekipa Čačka nije bila prezadovoljna srebrnom medaljom. "Puno smo trenirali i hteli da pobedimo, ali pogrešili smo u drugoj igri spasavanja turistkinja i nismo se više mogli dovoljno približiti pobednicima. Očekivali smo maksimum bodova u toj igri, jer smo bili sjajni u njoj u Čačku, ali ispalo je drugačije. Dogodine se vraćamo i idemo na pobedu!"

foto: Jan Mastrović

"Došli smo na Zlatibor jači, promenili smo neke igrače i igrali smo dobro, zadovoljni smo. Izmakla nam je pobeda u poslednjoj igri, ali ovde smo u finalu, treća ekipa u Srbiji, tako da moramo biti zadovoljni," kazali su nam Kikinđani.

"Napokon smo pretekli i Sombor, koji je danas bio neprepoznatljiv, dokazali smo da smo bolji. Naša će se ekipa takmičiti jača i spremnija za pobedu dogodine."

Sjajnim finalom u Zlatiboru, organizovanim u saradnji Opštine Čajetina i agencije Adria events, saznali smo prvog finalistu međunarodnog dela takmičenja, sada je red da otkrijemo sledeće. Zato se ove popularne zabavno- sportske igre sele na jug, prvo na challenger u Kotoru u subotu 22. jula, potom u Trebinje 25. jula, gde se odlučuje predstavnik BiH te potom 27. jula u Herceg Novi, u kojem će se voditi borba za predstavnika Crne Gore.

Više informacija potražite na službenoj stranici www.city-games.com.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.