ADVOKAT VLADIMIR GAJIĆ O PRETNJAMA ALEKSANDRU RODIĆU I REDAKCIJI KURIRA: Vodi se medijska kampanja kao pred ubistvo Ćuruvije!
Foto: Dado Đilas

rekcija na pretnje

ADVOKAT VLADIMIR GAJIĆ O PRETNJAMA ALEKSANDRU RODIĆU I REDAKCIJI KURIRA: Vodi se medijska kampanja kao pred ubistvo Ćuruvije!

Advokat Vladimir Gajić, reagujući na stravične prenje ubistvom predsedniku Adrija medije Aleksandru Rodiću i redakciji Kurira, ocenio je da prvo što Kurir treba da uradi jeste da podnese prijavu tužilaštvu za visokotehnološki kriminal

Objavljeno:

- Policija može vrlo lako da utvrdi sa koje pozicije je ta poruka poslata i da utvrdi koliko su te pretnje ozbiljne. Država je dužna da zaštiti sve građane, a pogotovo novinare, pogotovo što naša istorija pokazuje da ovde nije neuobičajeno da se novinar i ubije i da počinioci ne budu kažnjeni. Samo treba uporediti kakva je medijska kampanja i sa čije strane vođena pre nego što je ubijen Slavko Ćuruvija, kao i Zoran Đinđić. Potpuno urušavanje institucija. Ovde postoji modus operandi u kome je prethodnica nekog tragičnog ishoda medijska priprema za taj tragičan ishod, zato niko ne treba tek tako olako da pređe preko ovih pretnji. Ovde je po sredi jedna vrsta specijalnog rata protiv Kurira i orkestrirana kampanja sa ciljem da se novinarima utera strah u kosti - izjavio je Gajić. Podsetimo, posle dvomesečne hajke na Aleksandra Rodića i „Adrija medija grupu“ (AMG), koju sprovode mediji pod kontrolom Aleksandra Vučića, visoki državni funkcioneri i funkcioneri SNS, a tokom koje se koriste najstrašnije izmišljotine i govor mržnje, na Kurirov portal stigle su nove pretnje ubistvom upućene predsedniku AMG.

„Halo, Rodiću... Doći ću tamo u redakciju i ubiću te u ime Alekse Vučića. Jesi me čuo? A i sve vas u redakciji ću umlatiti čekićem!“, navodi se u poruci - komentaru koji je poslat na sajt Kurira. Ovakva pretnja ubistvom, zbog koje je advokatski tim AMG podneo krivičnu prijavu protiv N. N. lica, samo je posledica hajke Pinka, Informera i Srpskog telegrafa, kao i ministara i funkcionera SNS, u kojoj se Aleksandar Rodić svakodnevno naziva „ustašom“ ili „šiptarskim plaćenikom“.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.