DRAMA U BORU: Lekari se bore za život ŽENE TEŠKE 300 KG, upućena pomoć iz Beograda!
Foto: Novosti

drama u bolnici

DRAMA U BORU: Lekari se bore za život ŽENE TEŠKE 300 KG, upućena pomoć iz Beograda!

Lekari Opšte bolnice u Boru pokušavaju da pomognu pacijentkinji koju su vatrogasci izneli iz saniteta, ali su u velikom problemu jer nemaju mogućnost za njen transport

Objavljeno: 11:15h

Već dva dana lekari Opšte bolnice u Boru bore se za život pacijentkinje teške 300 kilograma. Drama je započela u nedelju oko podneva kada je nesrećnoj ženi pozlilo nadomak kuće, a nastavila se ispred ulaza u ovu zdravstvenu ustanovu, kada ju je trebalo izneti iz sanitetskog vozila.

- Dobili smo poziv da odemo u jedno selo u Timočkoj Krajini i da ukažemo pomoć ženi, koja se srušila u svom dvorištu - navode za "Novosti", iz borske bolnice.

- Kada je sanitet otišao u to selo, medicinska ekipa je u dvorištu zatekla ženu, staru oko 40 godina, kako leži bez svesti, ali odmah su shvatili da će zbog njene težine imati problema da je smeste u vozilo.

Ukućani nesrećne žene su najpre pozvali bolnicu, ali da su oni po nju poslali mali auto, u koji ona nije mogla da stane.

- Pravo je čudo kako su naši radnici pacijentkinju uopšte uspeli da smeste u sanitet - u čudu je sagovornik Novosti.

Nekako su stigli do Bora, ali je tek ispred ulaza u Opštu bolnicu nastala prava drama. Životno ugroženu ženu lekari nikako nisu uspevali da izvuku iz saniteta, pa su bili primorani da pozovu pomoć.

- U pitanju su bili minuti - dodaje naš sagovornik.

- Pozvali smo vatrogasce, koji su, na jedvite jade, koristeći konopce, uspeli ženu da izvuku iz vozila.

Kada bismo, nekako, uspeli da je prebacimo u Klinički centar u Beogradu ili Nišu, šanse da pacijentkinja ostane u životu bi bile znatno veće. Međutim, ako hitno ne pronađemo rešenje da je transportujemo, nije isključeno da će, uprkos svim našim naporima, ishod biti tragičan - zaključuje sagovornik Novosti.

Pacijentkinju je zatim sedmoro ljudi odnelo na Odeljenje centralne intenzivne nege.

- Dok su lekari pokušavali da je održe u životu, jer je ženi, zbog gojaznosti, srce prestajalo da radi, puls da se gubi, a disanje da slabi, vatrogasci su ojačavali krevet na koji smo smestili pacijentkinju, jer je on popuštao pod njenom težinom - nastavlja sagovornik Novosti.

- Na kraju smo sastavili dva kreveta i tek onda mogli u potpunosti da se posvetimo njenom zbrinjavanju.

Ženi je ukazana pomoć i lekari su uspeli da je održe u životu, ali je njeno stanje, kažu u bolnici, i dalje kritično.

- Pred nama je sada gotovo nerešiv problem, jer pacijentkinja mora da bude transportovana u neku opremljeniju medicinsku ustanovu, gde imaju više mogućnosti da joj pomognu - dodaje sagovornik.

- Međutim, za transport takvih pacijenata postoje posebna vozila, sa kranovima, kojih, koliko znamo, u Srbiji nema.

Po hitnom postupku je iz Beograda u Opštu borsku bolnicu otišla ekipa lekara specijalista i neophodna oprema prilagođena potrebama pacijentkinje.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.