CITY GAMES OKUPLJA NAJBOLJE: Davor Štefanek se i na bazenima bori za zlato! (FOTO)
Foto: Jan Mastrović

VRHUNSKO TAKMIČENJE

CITY GAMES OKUPLJA NAJBOLJE: Davor Štefanek se i na bazenima bori za zlato! (FOTO)

- U poređenju sa rvanjem, igre su atraktivne, ali ipak lakše nego moj sport - dodao je olimpijski šampion

Objavljeno:

Nakon Čačka, Subotice i Zrenjanina, na red je došao i poslednji srpski City Games challenger u Somboru. Drugim rečima, pred nama je bilo veče na kome je trebalo saznati poslednjeg putnika za veliko nacionalno finale.

Čak osam timova pružilo je publici pregršt dobre zabave, smeha, ali i prilika za glasno navijanje s tribina bazena. Snage su ukrstile tri ekipe iz Sombora sa ekipama iz Kikinde, Zrenjanina, Apatina, Odžaka i Subotice, za koju je nastupio rvački reprezentativac i osvajač zlata na Olimpijskim igrama u Riju Davor Štefanek.

foto: Jan Mastrović

Najbolji rvač sveta uživao je u igrama:

- Oduvek sam sanjao da učestvujem u Igrama bez granica i kao i svaki san koji sam sanjao i ovaj se takođe ostvario. Počastvovan sam što me je ekipa pozvala da igram za Suboticu, odmah sam pristao. U poređenju sa rvanjem, igre su atraktivne, ali ipak lakše nego moj sport - sa smehom nam je kazao Štefanek. Njegova ekipa završila je na petom mestu sa 28 bodova.

foto: Jan Mastrović

Ove večeri ponovio se raspored prva tri tima iz ranijeg challengera u Zrenjaninu:

Sombor je ponovo pobedio, Kikinda je završila na drugom, a Zrenjanin na trećem mestu. Kako je Sombor ranije već osigurao svoju kartu za finale, Kikinda je imala razloga za slavlje, njihova večerašnja srebrna medalja bila je zlatnog sjaja i vodi ih na Zlatibor.

- Nećemo se nešto posebno pripremati za finale - otkrio nam je kapiten Sombora.

foto: Jan Mastrović

- Svi u ekipi smo sportisti, bavimo se borilačkim veštinama, plivanjem, rukometom i treniramo u svojim klubovima. Nadamo se pobedi na Zlatiboru, ali još više dobroj zabavi. Mislim da je i sreća važan deo uspeha. Recimo, neke smo igre danas igrali bolje, druge lošije nego prvi put.

Ekipa Kikinde, osim što je jako uzbuđena, ima malo drugačije planove.

- Želimo pobediti Sombor koji je već dva puta bio bolji od nas. Zapravo, želimo pobediti sve timove. Sombor je danas imao sreće, ali imamo mesta i vremena za uvežbavanje i u finalu ćemo da budemo mnogo jači.

foto: Jan Mastrović

Zrenjanin nije prošao dalje, no nisu bili previše tužni zbog toga.

- Dobro smo se zabavili i igrali smo bolje nego prvog puta, to nas jako raduje. Trebali smo biti bolji u prve dve igre, tu smo već izgubili drugo mesto. Kikinda je danas bila malo jača i zaslužila je kartu za finale.

Sada su sve oči uperene prema Zlatiboru, na kojem ćemo 20. jula saznati ko će postati City Games prvak Srbije i predstavljati zemlju u međunarodnom delu takmičenja.

Da li će to da bude Kragujevac, Čačak, Novi Sad, Sombor, Kikinda ili ekipa

domaćina Zlatibora? Pridružite nam se u ovom vodenom okršaju, navijajte za svog favorita i pronađite odgovor na to pitanje zajedno sa nama!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.