NASTAVLJEN TALAS ŠTRAJKOVA U SRBIJI: Radnici preduzeća MBA Ratko Mitrović - Niskogradnja, obustavili rad, pa se dogovorili sa poslodavcem!
Foto: Pixabay

Još jedan štrajk!

NASTAVLJEN TALAS ŠTRAJKOVA U SRBIJI: Radnici preduzeća MBA Ratko Mitrović - Niskogradnja, obustavili rad, pa se dogovorili sa poslodavcem!

Radnici su započeli štrajk zbog neisplaćenih zarada za februar i maj ove godine

Objavljeno: 14:27h

Radnici preduzeća MBA Ratko Mitrović - Niskogradnja, koji rekonstruišu Ruzveltovu ulicu, Ulicu Mije Kovačevića i Trg Slavija u Beogradu, kao i prugu u Vreocima, obustavili su rad, saopštio je Savez samostalnih sindikata Srbije.

Radnici su započeli štrajk zbog, kako se navodi, neisplaćenih zarada za februar i maj ove godine.

ŠTRAJK U GORENJU U VALJEVU: Radnici dali menadžmentu rok do petka, proizvodnja nastavljena sinoć

- Preduzeće nije isplatilo ni naknade za odlazak i dolazak na posao za mart, april, maj i jun ove godine - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da zdravstvene knjižice zaposlenih nisu overene od marta zbog čega ne mogu da se leče.

NAKON PREGOVORA: Prva smena u "Fijatu" prekida štrajk!

- Radnici su se okupili u Ruzveltovoj ulici i u Ulici Mije Kovačevića kod Novog groblja u Beogradu i odlučni su u nameri da istraju do ispunjenja svojih zahteva - navodi se u saopštenju.

Ipak, ovaj štrajk je ubrzo prekinut, pošto je poslodavac Branko Miljković obećao da će sutra isplatiti majsku platu i da će se o isplati preostalih dugova dogovoriti sa zaposlenima. Radnici potražuju zarade za februar i maj ove godine. Zaposlenima nisu overene ni zdravstvene knjižice od marta zbog čega ne mogu da se leče.

(Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.