MLAKA REAKCIJA MINISTRA NA ZLOČIN: "Razgovaraćemo u ponedeljak, videćemo predloge, osnovaćemo Savet..."
Foto: Fonet / Dragan Antonić

dvostruko ubistvo u rakovici

MLAKA REAKCIJA MINISTRA NA ZLOČIN: "Razgovaraćemo u ponedeljak, videćemo predloge, osnovaćemo Savet..."

Đorđević za Radio televiziju Srbije nije mogao danas da otkrije detalje izveštaja navodeći da će to, kada se stvore uslovi, javnosti predočiti tužilaštvo

Objavljeno:

Ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Zoran Đorđević izjavio je da je predao tužilaštvu izveštaj o inspekcijskom nadzoru u Centru za socijalni rad u Novom Beogradu koji je naložen zbog prošlonedeljnog ubistva žene pred troje maloletne dece. Đorđević za Radio televiziju Srbije nije mogao danas da otkrije detalje izveštaja navodeći da će to, kada se stvore uslovi, javnosti predočiti tužilaštvo. On je najavio i inspekcijski nadzor povodom jučerašnjeg ubistva žene i deteta ispred Centra za socijalni rad u Rakovici i ranjavanja troje zaposlenih u centru, i istakao da će, kada se utvrdi bilo čija odgovornost oni morati da odgovaraju.

foto: Ministartsvo odbrane

Đorđević je kazao da će vlada konkretnim merama probati da napravi opsežnu preventivu i spreči nemile dogadjaje, a kao jednu od mera naveo je osnivanje Saveta za borbu protiv nasilja u porodici. On je rekao da će najverovatnije u ponedeljak razgovarati sa direktorima socijalnih ustanova i predstavnicima sindikata o tome kako da se "iskorene ovakve stvari". - Videćemo predloge zaposlenih i siguran sam da oni imaju rešenja - kazao je Đorđević navodeći da potpuno razume protest zaposlenih u socijalnoj zaštiti koji traže hitno obezbeđenje u centrima za socijalni rad.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.