RODITELJI ZATVORILI DECU U KUĆE: Uzbuna u Vladičinom Hanu, MEDVED SE ŠETA ULICAMA!
Foto: Thinkstock / Ilustracija

VEST SE PROŠIRILA KAO POŽAR!

RODITELJI ZATVORILI DECU U KUĆE: Uzbuna u Vladičinom Hanu, MEDVED SE ŠETA ULICAMA!

"Medved je verovatno samo u prolazu i apelujemo na naše sugrađane da je ne povrede“, kaže Vladica Stanković, ispred "Poskoka“

Objavljeno:

Medved je prošetao ulicama Vladičinog Hana i izazvao pravu paniku u ovom gradu.

Vest se brzo pročula pa su mnogi roditelji preksinoć svoju decu iz grada odvezli kućama.

DOK NIČU FONTANE I JARBOLI, malog Acu ubija bolest od koje je umro i njegov brat! DOBRI LJUDI, POMOZITE, KAD VEĆ DRŽAVA NEĆE!

U Vladičinom Hanu se pojavio medved, vest je koja je većinu stanovništva veoma uznemirila preksinoć, piše Jugmedia.

Mnogi su u neverici da se kod nekadašnje hanske ciglane, koja možda već deceniju zvrji prazna u zapuštena, pojavio medved. Tim pre što je to sama periferija grada, na koju se odmah nadovezuje selo Polom, gusto naseljeno. Međutim, u blizini je šuma, Cerovac, gde, kažu lovci, odvajkada postoji vučja staza, odakle kroz sela odlaze do Kukavice.

Ko je tačno video medveda, za sada se ne zna. Tek, na društvenim mrežama se pojavio komentar da je čak i napao jedno dete, najverovatnije u Polomu, koje je spas pronašlo u obližnjoj kući.

Vest se brzo pročula, pa su te noći mnogi roditelji iz grada svoju decu odvozili do kuća. Postoji i bojazan da zver nije sama, pošto se uglavnom kreću u paru.

foto: FoNet

Iz društva za zaštitu životinja "Poskok“ u Vladičinom Hanu apeluju na žitelje da ne povrede zver i da, ukoliko je uspeo da je slika, fotografiju dostavi udruženju.

„Medved je verovatno samo u prolazu i apelujemo na naše sugrađane da je ne povrede“, kaže Vladica Stanković, ispred „Poskoka“.

Medvedi su u ovom kraju prava retkost. Pre oko dve godine jedan je viđen na Kukavici. U pitanju je bio mrki medved, čije je prirodno stanište brdsko-planinski predeo zapadne, južne, jugozapadne i istočne Srbije.

Prema Stankovićevim rečima, spada u ugroženu vrstu. Procenjuje se da ih u našoj zemlji ima tek oko pedesetak primeraka i lovostajem su zaštićeni tokom cele godine.

(Espreso.co.rs / Jugmedia/Ljiljana Pavlović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.