TERALI SU ME DA LAŽEM LJUDE DA JE ROBA ORIGINAL! Ispovest radnice iz butika će vas ŠOKIRATI
Foto: Pixabay

prevara potrošača

TERALI SU ME DA LAŽEM LJUDE DA JE ROBA ORIGINAL! Ispovest radnice iz butika će vas ŠOKIRATI

Otkrivamo priču radnice koja je dovedena u poziciju da laže kupce koji su mislili da kupuju original robu

Objavljeno:

Da li je u Srbiji moguće kupiti neki brendirani komad odeće za koji ste sigurni da je original?

To smo se i mi zapitali i došli do radnice jednog ekskluzivnog butika, gde možete pronaći razne prestižne modne brendove. Ono što smo od nje čuli nas je navelo da se zapitamo ko to vara potrošače i da li nas neko štiti od sličnih prevara.

- Moj problem je počeo kada sam od strane menadžera butika u kome radim došla u poziciju da lažem ljude koji su se raspitivali o tašnama, pantalonama, majicama jednog ekskluzivnog brenda (poznato redakciji), želeći da saznaju da li je to na šta će dati toliki novac zaista original. To se videlo pre svega po razlici u veličinama. Jedna mušterija je došla u pantalonama istog brenda, ali kupljenim u inostranstvu, i tražila istu veličinu kod nas. U pitanju je bio isti model, samo druge boje. Naravno da je bilo razlike i to nisam umela da objasnim - ispričala nam je.

- Jednom prilikom sam slagala ženu koja je kupila tašnu renomiranog proizvođača, za koju sam rekla da je original, ne pitajući za cenu, zbog čega sam se jako loše osećala. Drugi put su mi rekli da sam lažov jer su prepoznali da je u pitanju kopija, čak su mi rekli da se takva ista torba može kupiti u Italiji za 30 evra.

Kada smo je pitali da li je to radila samo u prisustvu nadređenih, odgovorila je da jeste, jer je neko od njih uvek bio tu.

- Posmatrali su me sve vreme, trebalo je da se ponašam, stojim, pričam onako kako su oni zamislili, inače bi mi uzeli bonus koji sam ostvarila tog dana - rekla je ona.

Takođe nam je ispričala da ne zna odakle su nabavljali robu, ali je sigurna da ne prodaju originale i da se kupci dovode u zabludu, pogotovo oni koji ne znaju da razlikuju dobru kopiju od originala.

- Sećam se da je jednom mušterija vratila skupo plaćene cipele italijanskog brenda koje su se potpuno ogulile i pokidale posle nekoliko nošenja. Rečeno joj je da nije pazila, i da ih oni ne mogu zameniti jer su nošene napolju! Pretila je da će dovesti inspekciju, na šta su se oni samo nasmejali - rekla je.

- Kada nisu bili tu, menadžeri su često pratili šta radimo peko kamera. Više puta su nas pozivali telefonom kada vide neku lepo obučenu ženu, po njihovoj proceni bogatu, da ušeta u radnju i govorili da idemo za njom, kao i da ćemo mi biti krive ako izađe iz radnje, a da ne kupi ništa! - ispričala je.

Sledeći put dobro razmislite kada uđete u neku radnju gde ste spremni da bacite gomilu novca za neki odevni predmet, pritom ubeđeni da to što je skupo, mora biti i kvalitetno. Istina je izgleda malo drugačija.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.