DOPISNIK BBC SLOBODAN STUPAR O NELEGALNOJ BLOKADI AMG: Vučić zna samo za apsolutnu kontrolu nad medijima!
Foto: Printscreen

BRUTALAN PRITISAK NA Amg

DOPISNIK BBC SLOBODAN STUPAR O NELEGALNOJ BLOKADI AMG: Vučić zna samo za apsolutnu kontrolu nad medijima!

Dugogodišnji dopisnik BBC Slobodan Stupar povodom nelegalnog rešenja koje je "Adrija medija grupa" dobila od Poreske uprave, u kome nisu navedeni podaci o eventualnom dugu i vremenu blokade računa, izjavio je da je Vučiću od početka vladavine na pameti apsolutna kontrola nad medijima

Objavljeno: 09.07.2017. 20:08h


"Od početka svoje vladavine Vučiću je prvo bilo na pameti da ima apsolutnu kontrolu nad medijima. Kad ima kontrolu nad medijima, onda će lakše vladati. Na kraju, on se hvalio da je jedan od sigurno najboljih majstora medijske manipulacije u Srbiji. On je o tome otvoreno govorio. Mislim da je čak Vojislav Šešelj, njegov politički otac, lepo to rekao, da on zaista veruje da može manipulacijom medijima da pretvori dan u noć i tako dalje. Drugim rečima, on ne ume nikako drugačije do apsolutnom kontrolom, to je bezumno. Ne možete u 21. veku imati apsolutnu kontrolu ni nad čim, ne može ni nad svojom suprugom da ima, a kamoli da ima nad svim medijima. Kad neko ima potrebu apsolutno da komanduje, to znači da je on vrlo slab, da nema kvalifikacije, da nema kvalitet, znanje, sposobnosti da radi taj posao. Mislim da je on slučajno postao ono što jeste, da je on prosto zgranut činjenicom da je on danas najjači čovek u Srbiji. On to ni u najluđem snu nije mogao da sanja pre deset godina. I pošto sada ima vlast, on sada vlast koristi za to. Onog momenta kad ne bude imao kontrolu nad medijima, on je gotov", rekao je Slobodan Stupar.

Režim Aleksandra Vučića je u petak nakon 25 dana neprekidnih napada i pritisaka preko poreske inspekcije, brutalnim napadom i zloupotrebom ovlašćenja izvršne vlasti bez ikakvog pravnog osnova blokirao sve račune "Adrija medija grupe".

Poreska uprava nije utvrdila nikakvu poresku obavezu AMG, niti je u rešenju o privremenoj meri navela da bilo kakav budući porez može biti utvrđen.

Takođe, Poreska uprava nije navela nijednu okolnost iz koje proizilazi da eventualno utvrđeni porez neće biti plaćen.

(Espreso.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media