Goreo bazen u Čačku, počela borba gradova!
Foto: Promo

city games

Goreo bazen u Čačku, počela borba gradova!

U izvanrednoj atmosferi takmičile su se ekipe iz Kragujevca, Čačka, Trstenika, Užica i Gornjeg Milanovca

Objavljeno: 11:56h

Gostoprimstvo, po kojem je Srbija i inače poznata, ponovo se sinoć pokazalo u Čačku. Čačak je naime prvi grad na ovogodišnjoj City Games turneji u Srbiji i na svom je bazenu ugostio prvi nacionalni challenger. U izvanrednoj atmosferi takmičile su se ekipe iz Kragujevca, Čačka, Trstenika, Užica i Gornjeg Milanovca.

Pune tribine gledaoca svedočile su sjajnim nastupima i borbi za finale do samog kraja večeri kroz šest igara: letećem vaterpolu, spašavanju turistkinja, vošarci, vodenoj alci, pršuti i veslu. Impresivan je podatak da je Kragujevac pobedio u čak pet igara, ali i da su druga dva tima bili stalno blizu s bodovima, pa se pobednik odlučivao u poslednjoj igri.

foto: Promo

Plasman na Zlatibor, gde se 20. jula održava srpsko finale, izborili su Kragujevac, koji će tako imati priliku da odbranii titulu nacionalnog prvaka, te domaća ekipa iz Čačka, koja je za samo jedan bod prednosti bila bolja od trećeplasiranih Trsteničana.

Jedan od brojnih trenera ekipe iz Čačka bio je i Srđan Filipović, sudija nekadašnjeg projekta "Igre bez granica" ("Jeux Sans Frontieres") i predstavnik Jugoslavije u finalu 1982. u Italiji. "Ova dva projekta su i slična i različita istovremeno, ali oba su odlična, ohrabruju ljude da se bave sportom i takmiče na ovaj način. City Games su više od igara, jer nakon poslednjeg zvižduka nije gotovo. Timovi se bolje upoznaju i druže i to mnogo znači, prijateljstvo je ono što ostaje nakon svega”, kaže Filipović.

foto: Promo

Kragujevačka ekipa je, po onome što su rekli nakon igara, spremna braniti titulu nacionalnog prvaka: "Nismo došli s najjačom ekipom, dva naša člana danas su zauzela prvo mesto u svetskom kupu u triatlonu, ali i dalje smo bili jaki i očekivali smo pobedu. Pogrešili smo samo u igri spašavanja turistkinje, ali to je bilo zato jer su naše turistkinje bile prelepe pa se naš takmičar malo zbunio. Mladi smo, želimo pobede, u finalu ćemo biti još jači, a želja nam je svakako da osvojimo medalju i u međunarodnom finalu."

Ekipa iz Čačka priznaje da je mnogo trenirala za igre i zadovoljna je drugim mestom: "Najvažnije je da idemo dalje, sad nastavljamo s treninzima i u finalu se nadamo najboljem." Trsteničani su takođe bili zadovoljnii svime, osim činjenicom da nisu prošli u finale: "Nismo baš trenirali, pa moramo biti zadovoljni. Prošle smo godine bili u finalu, dogodine ćemo probati opet."

foto: Promo

City Games karavan sada putuje u Suboticu, u kojoj se 11. jula odigrava novi challenger i saznaju ostali finalisti. Najbolja ekipa iz finala na Zlatiboru predstavljaće Srbiju na internacionalnom polufinalu u Beogradu krajem augusta, a najbolji od najboljih potom putuju u Biograd na Moru, gde se 2. septembra održava veliko internacionalno finale.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.