POMOZITE MALIŠANIMA SA INVALIDITETOM - Dođite na humanitarni karavan "Svitanje"!
Foto: Promo

humanost na delu!

POMOZITE MALIŠANIMA SA INVALIDITETOM - Dođite na humanitarni karavan "Svitanje"!

Humanitarna manifestacija će se održati 15. jula 2017 od 14 do 18 časova u Dečjem kulturnom centru, ustanovi kulture čiji je osnivač Gradska uprava grada Beograda

Objavljeno:

Udruženje Feniks najavilo je humanitanu manifestaciju donatorsko,aukcijskog,inkluzivnog,umetničko - kulturnog karaktera. Manifestaciju će najavitii prigodnim kratkim govorom gospodin Srđan Simeunović - magistar socijalnih nauka.

Nakon govora gospodina Simeunovića, gospodin Branko Jokić profesor književnosti, predsednik Udruženja osoba sa invaliditetom "Feniks" će uz prisustvo predstavnika Dečijeg kulturnog centra, predstavnika Udruženja osoba sa invaliditetom širom Srbije, predstavnika Australijske humanitarne organizacije Nest Inc Australia i umetnika glumaca, pesnika, akademskih slikara, animatora otvoriti manifestaciju.

Humanitarna organizacija Nest Inc iz Australije čiji je predsednik gospodin Željko Gojković organizovala je 2017. godine sportski humanitarni, donatorsko teniski turnir pod nazivom Australian Closed 2017 i prikupila značajna novčana sredstva uz pomoć kojih su nabavili nova invalidska pomagala i specijalnu hranu za osobe sa invaliditetom.

Značajnu donaciju koju ćemo na kraju programa uručiti deci osobama sa invaliditetom.

Udruženje "Feniks" je dobrovoljno, nevladino i neprofitno Udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u oblasti promovisanja i pomoći osobama sa invaliditetom Srbije svih kategorija. Naše Udruženje okuplja osobe sa invaliditetom iz svih gradova Srbije bez obzira na oblik,stepen i vrstu invaliditeta.

Udruženje pribavlja sredstva od dobrovoljnih priloga, donacija, zaveštanja , poklona, finansijskih subvencija pomoći drugih srodnih humanitarnih organizacija ,kao i od učestvovanja na javnim konkursima koje organizuje grad ili Republika na svim nivoima uprave.

Udruženje pribavlja sredstva i organizovanjem seminara, predavanja, koncerata, dramskih i drugih umetničkih performansi i na drugi zakonom dozvoljen način.

Od 2011. godine Udruženje osoba sa invaliditetom "Feniks" je punopravni član Svetske Unije osoba sa invaliditetom.

foto: Promo

World Disability Union (VDU) u maju ove godine na Generalnoj Skupštini Unije u Rusiji-Moskvi predsednik Udruženja "Feniks" prof.Branko Jokić izabran je za direktora i člana Borda direktora Unije čije je sedište u Istanbulu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.