GASI LI SE BEOGRADSKI HIPODROM? Pišu peticiju da ga spasu, a evo šta direktor poručuje! (FOTO)
Foto: Fonet

kriza?

GASI LI SE BEOGRADSKI HIPODROM? Pišu peticiju da ga spasu, a evo šta direktor poručuje! (FOTO)

Da li će se trkački pucanj ponovo čuti na beogradskom Hipodromu ili će muk zameniti zvuk galopirajućih grla?

Objavljeno:

Idilična atmosfera, savršena priroda, buka kopita koja jurišaju i dame sa posebnim ukusom su najveći ukrasi, ali i sama suština na Beogradskom Hipodromu. Da li je tom zadovoljstvu došao kraj?

Prema pisanju pojedinih medija, svi su izgledi da će Hipodrom po prvi put ostati bez trka, a razlog tome su navodno neisplaćeni dugovi, gubici i neizvesnost oko budućnosti objekta, ali i same firme.

GRADONAČELNIK MALI, A RUPA VELIKA: Bruka, trotoari se raspadaju! Možda možete ovde da POSADITE JARBOL?! (VIDEO)

foto: Fonet

Gradski menadžer, Goran Vesić je ranije izjavljivao kako nije isključeno da se Hipodrom čak izmesti sa Careve ćuprije.

- Ovo preduzeće pravi velike gubitke i u narednom periodu treba da razmislimo šta raditi sa njim. Pitanje je i da li je Hipodrom uopšte na pravom mestu ili bi se na nekom drugom bolje razvijao. Mislim da za taj biznis treba tražiti partnera – kazao je tada Vesić.

foto: Fonet

Nije tajna da se Hipodrom nosio sa brojnim problemima. Najveći su bili urušene prostorije, loše staze, ali i loše poslovanje, kao i često menjanje direktora.

Svi ovi faktori doveli su najstariji sportski objekat u Beogradu na rub egzistencije.

foto: Filip Plavčić

Tim povodom, informativna služba Dveri podnela je saopštenje u kome tvrdi da će u gradskoj Skupštini vratiti temu očuvanja starog Beograda i zaustaviti njegovo propadanje.

Očigledno je da je neko bacio oko na odličnu lokaciju za ukrupnjavanje kapitala, zbog čega ne preza da uništi jedan od najstarijih sportskih objekata u Srbiji i svojevrsni kulturno-istorijski spomenik. Pored toga što bi bio zadat veliki udarac konjičkom sportu, nestankom hipodroma sa ovog mesta nastala bi neprocenjiva šteta za arhitektonsku kulturu ovoga grada i nestalo bi omiljeno mesto za izlazak i zabavu, piše u saopštenju.

Dveri su takođe objavile da je u toku potpisivanje peticije na internetu protiv gašenja beogradskog hipodroma što su, kako se navodi, najavile gradske vlasti, i to posle 103 godine postojanja ovog zdanja, da bi se na 24 hektara izgradio stambeno-poslovni kompleks.

Podsećamo, od 2008. godine, odlukom tadašnjih vlasti Grada Beograda, Beogradski hipodrom je postao Javno preduzeće u vlasništvu Grada. Očekivalo se da taj objekat, inače najstariji sportski u Beogradu, konačno stane na stabilne noge, ali izgleda da ga čeka tužna sudbina.

Od direktora JP “Hipodrom Beograd” Veljka Rosića saznali smo da osnivač nema nameru da preduzeće gasi ili izmešta.

Rosić je takođe dodao da je trenutno raspisan međunarodni konkurs za idejno rešenje vizuelnog identiteta hipodroma.

Na pitanje da li sezona neometano funkcioniše, Veljko Rosić kaže za Espreso da je sezona ili organizacija trka uslovljena mnogim faktorima od kojih je najvažniji finansijski.

Preduzeće je u mogućnosti da pruži tehničku i logističku podršku pri organizaciji. Već imamo potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa “Sportskim udruženjem ljubitelja Beogradskog hipodroma” kojim se predviđa održavanje jednog ili više trkačkih dana u sezoni 2017. godine, po kome hipodrom daje tehničku, a udruženje finansijsku konstrukciju, kaže Rosić.

foto: Fonet

On je dodao da je prvi trkački dan održan 11. juna 2017. godine i da je bio izvanredan.

- To potvrđuje veliki broj zadovoljnih posetilaca, 4 galopske i 4 kasačke trke, pune i tribune i ugostiteljski objekti, tvrdi direktor i dodaje:

- Nažalost, taj događaj je medijski veoma slabo propraćen. Ovom prilikom Vas pozivam da dođete na Hipodrom 16. jula.2017. godine jer će tada biti održan Derbi, jedan od najznačajnijih događaja u konjičkom sportu kod nas. Ulaz je besplatan za sve posetioce, objašnjava Rosić.

Na pitanje kako tumači peticiju Dveri "Spasimo Hipodrom", direktor kaže da mu takva peticija uopšte nije poznata.

(Jelena Jovanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.