PRAVA SLIKA SRBIJE: Marko je šampion u harmonici, ali je ne poseduje! NJEGOVA MOLBA JE ZA POŠTOVANJE! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

suvi talenat!

PRAVA SLIKA SRBIJE: Marko je šampion u harmonici, ali je ne poseduje! NJEGOVA MOLBA JE ZA POŠTOVANJE! (FOTO)

Potiče iz skromne porodice koja ima ograničena finansijska sredstva, odnosno oba roditelja mu nisu u radnom odnosu, a obe sestre su takođe veoma nadarene za muziku

Objavljeno:

Marko Đurđević je prvak Srbije u klasičnoj harmonici. On je bio prinuđen da napiše molbu za finansijsku podršku za kupovinu harmonike.

On želi širom sveta da predstavlja Srbiju, ali priželjkuje i sponzora koji bi mu pomogao da ostvari svoju životnu želju - da kupi harmoniku.

foto: Privatna arhiva

Rođen je 2000. godine u Smederevu gde je i započeo niže muzičko obrazovanje u školi "Kosta Manojlović''. Tokom niže muzičke škole ostvario je zapažene rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima osvojivši 3 druge i 13 prvih nagrada, a izdvaja se pobeda na takmičenju,"Akordeon art” u Sarajevu 2015.godine gde je učestvovalo 17 zemalja.

BUŠAN KROV BOLNICE, REDOVI NEZAPOSLENIH, PENZIONERI KOJI JEDU IZ KONTEJNERA... Šta će još moći da se vidi s JARBOLA OD 120 METARA?

Srednju muzičku školu odseka za harmoniku započeo je septembra 2015. godine u Smederevu. Tokom 2016.godine kao najmlađi član pobedio je na "Republičkom takmičenju muzičkih škola”. Osvojio je prva mesta i na Svetskom ,"Internet muzičkom takmičenju”, Međunarodnom takmičenju ,"Zvezdane Staze" u Kragujevcu kao i na "Beogradskom festivalu harmonike”.

foto: Privatna arhiva

Zahvaljujući izvanrednim rezultatima stekao je pravo učešća na ,,Smotri muzičkih talenata Republike Srbije”, održane u Sremskim Karlovcima gde je proglašen za laureata kategorije srednjih škola.

Poslednja najznačajnija priznanja ostvario je na ovogodišnjem 42.Međunarodnom takmičenju u Puli za osvojenu 1.nagradu i za visokoplasirano 8.MESTO na 54.Svetskom takmičenju u Nemačkoj (u gradu Klingental). Osim velikog broja nastupa širom Srbije i priznanja sa takmičenja, ostvaruje odličan uspeh sa prosekom ocena 5.00.

Dobitnik je ,"Svetosavske nagrade za stvaralaštvo mladih” od Grada Smedereva za izuzetne rezultate iz oblasti muzike.

Potiče iz skromne porodice koja ima ograničena finansijska sredstva, odnosno oba roditelja mu nisu u radnom odnosu, a obe sestre su takođe veoma nadarene za muziku.

Harmonika koja mi je neophodna je jako skupa i iz tih razloga sam prinuđen da tražim od Vas pomoć, a potrebno mi je 122.000,00 dinara. Biću veoma srećan ako mi pomognete koliko možete i verujem da ću opravdati Vaše poverenje, napisao je Marko u molbi.

Novčana sredstva se mogu uplatiti na žiro račun: 170001040123900002

UniKredit Banka.

(J.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.