Nenad boluje od opakog limfoma, a Marina se izborila s tumorom: Imaju malu bebu, ali se ne predaju! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

BUDIMO HUMANI, pomozimo!

Nenad boluje od opakog limfoma, a Marina se izborila s tumorom: Imaju malu bebu, ali se ne predaju! (FOTO)

Iako je Marina snažna žena koja pomaže svom suprugu na sve načine, ona ne može da ga izleči. To možemo uradii samo mi, svi zajedno!

Objavljeno: 23:05h

Nenad Ristić je početkom maja otišao kod lekara zbog upale sinusa. Međutim, ispostavilo se da boluje od veoma retke, agresivne i brzo recidivirajuće vrste limfoma.

Na insistiranje lekara urađeni su dodatni pregledi i snimanja koja su pokazala da Nenad boluje od izuzetno retke i veoma agresivne vrste T limfoblasticnog limfoma četvrtog stepena. Radi se o vrlo agresivnom limfomu koji brzo napada organizam, i koji se nakon prividnog izlečenja pacijenta, za kratko vreme ponovo javlja.

Nenadova supruga Marina nam je rekla kako nije mogla ni da nasluti da će od problema sa sinusima otkriti da joj muž boluje od teške bolesti.

OVAJ ČOVEK 40 GODINA RADI NA DEPONIJI: Smrad više i ne osećam, smeće vučem i na +40 i na -20! (VIDEO)

- Nismo mogli ni da pomislimo da će moj muž saznati takvu dijagnozu. Bolest je jako podmukla. Limfom je otkriven na vreme, od pojave uvećane limfne zlezde na vratu do početka terapije je prošlo oko mesec dana. Kad sam saznala za njegovu dijagnozu bilo mi je jako teško, teže nego kad sam saznala da ja imam tumor, rekla je Nenadova supruga.

foto: Privatna arhiva

Nenadovoj supruzi Marini je oktobra meseca prošle godine pred porođaj, dijagnostikovan veliki tumor na mozgu. Nakon rizičnog porođaja dobili su devojčicu, a Marini je prošle godine odstranjen veći deo tumora. Čeka je jos operacija gama nožem, međutim, zbog Nenadovog zdravstvenog stanja zaustavila je lečenje.

Meni je, zbog tumora, intrakranijalni pritisak bio uvećan, bila sam zbog toga vitalno ugrožena, ali hvala Bogu, operacijom je sve rešeno. Sada imam mali poremećaj ravnoteže, ali kada se ukloni ostatak tumora i to ce nestati, objašnjava ova snažna žena.

Ona nam je rekla kako na svu sreću nije sama, već da joj pomažu i sestra i brat.

- Beba je super, napredna. U ovoj situaciji mi najviše pomažu sesra i brat, i jako sam im zahvalna na tome, objašnjava Marina.

foto: Privatna arhiva

Iako je Marina snažna žena, ona ne može da pomogne svom suprugu da ozdravi. To možemo uradimo samo mi, svi zajedno. Da bi se Nenad izlečio od veoma retke, agresivne i brzo recidivirajuće vrste limfoma, neophodno je presađivaje matičnih ćelija tj. lečenje u Nemačkoj. Da bi Nenad imao šansu da živi, njemu je neophodno još 10.731.940 dinara.

- Nenad trenutno prima drugi ciklus hemioterapije. Podnosi malo teže nus-efekte same terapije, ali nema nikakvih bolova. Stalno ga obilazim, pošto je u izolaciji, i samo ja kao supruga, imam prava na posetu. Tek kad se čovek suoči sa tako teškim stvarima, shvata da ima snage da se bori sa svim u životu, objašnjava Marina.

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Nenada Ristića (1982).

Pomozimo Nenadu! Upišimo 328 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

foto: BUDIHUMAN.RS

Spasimo Nenadu život! Budimo humani!

(Jelena Jovanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.