PRATITE GA VI, NEMAMO MI VREMENA! Ušli su u dečiju sobu, pokrali, otac je SAM JURIO LOPOVA, A POTEZ SRPSKE POLICAJE NEZAPAMĆEN!
Foto: Shutterstock

Gde mi živimo?

PRATITE GA VI, NEMAMO MI VREMENA! Ušli su u dečiju sobu, pokrali, otac je SAM JURIO LOPOVA, A POTEZ SRPSKE POLICAJE NEZAPAMĆEN!

Dana 09.06.2017. godine sa suprugom i sinom (9 godina) sam izašao iz stana oko 18 časova

Objavljeno:

Novosađanin je svoju priču podelio sa ljudima sa Fejsbuka, a mi je prenosimo u celosti:

Retko nešto objavljujem, ali sad moram - kako naša država i mup Srbije štite gradjane i da li se isplati biti normalan gradjanin.

Dana 09.06.2017. godine sa suprugom i sinom (9 godina) sam izašao iz stana oko 18 časova. Pošto je bilo veoma toplo , ostavili smo prozor otvoren kako bi se stan luftirao. Vratili smo se kući u 21 čas. Kada je sin ušao u svoju sobu , imao je šta da vidi. Vidno potrešen , pitao me je da li sam ja nešto radio u njegovoj sobi. Odmah sam otišao u sobu i video da je sva isprevrtana. Izveo sam ženu i sina iz stana a ja sam se vratio u stan da proverim da li nekog ima u stanu . Obišao sam sve prostorije u stanu i pošto nikoga nije bilo počeo sam da gledam šta nedostaje. U prvom trenutku video sam da je nestao sinov tablet i novac. Izašao sam iz stana i rekao ženi da pozove policiju, i rekao joj šta nam nedostaje. Čekali smo policiju ispred zgrade da ne bi uništili dokaze. Kada je policija stigla napravili su zapisnik.

Ja sam im pokazao stan koji je bio sav isprevrtan. Pozvali su kolege da uzmu otiske. A u medjuvremenu je žena pozvala Telenor preko kojih smo kupili tablet da blokiraju račun,da se ne bi napravio velik račun. Veoma prijatan momak joj je objasnio kako može da locira tablet. Pošto je bila veoma uznemirena pozvala je moju sestru koju je zamolila da ona to uradi.

foto: Damir Dervišagić

Moja sestra za kratko vreme je locirala tablet koji se u tom momentu nalazio u Petrovaradinu. Odmah sam rekao policiji koja je bila kod nas da smo locirali tablet u Petrovaradinu,kod UNIVERA I DA JE BATERIJA NA 8 % i zamolio da odemo na to mesto. Oni su mi odgovorili da oni ne mogu to sad da urade, nego moraju da sacekaju inspektore i da to traje,da se mora dobiti nalog za lociranje tableta.

Ostao sam u šoku što se to ne radi odmah kad je sve još sveže i može se uhvatiti počinioc. Ali sam se pomirio sa tim. Dok smo čekali inspektore da uzmu otiske sin je držao neku kutijicu u ruci i pokazao mi je, nije mi bila poznata, dok je žena odmah prepoznala u njoj je držala verenički prsten i narukvicu. Kada mi je rekla da joj fali nakit jako sam se iznervirao i pitao policiju da li idu sa mnom po tablet. Oni su mi odgovorili da ne smeju da napuštaju mesto zločina. Pošto sam video da nemam podršku krenuo sam sam da ih tražim. Seo sam u kola i krenuo, pozvao sam sestru da mi govori poziciju počinioca.

Kada sam ja krenuo od kuće, krenuli su i oni iz Petrovaradina kao da smo se dogovorili. Krenuli su ka gradu a ja prema centru grada. Svo vreme sam bio na vezi sa sestrom i pratili smo njihovo kretanje. Kada sam stigao do semafora kod Futoške pijace, oni su su se zaustavili kod bioskopa Arene. Bio sam tolko nervozan da sam hteo da prodjem kroz crveno svetlo na semaforu koje nikako da se promeni u zeleno. Napokon se upalilo zeleno svetlo i krenuo sam. Stigao sam do ugla Jevrejske i Mihaila Pupina kada mi je sestra rekla da se tabletu izgubio trag. Odlepio sam i pomislio da se baterija ispraznila. Razmišljao sam da sam ih izgubio i da nema nade.

foto: Shutterstock

Prolazio sam preko puta bioskopa i video taksi vozilo ali prazno samo sa vozačem. Kroz glavu mi je prošlo da vijam sad taksi da mi kaže koga je vozio i gde ih je pokupio. Taman sam odradio polukružno kad mi sestra govori da se pojavio signal i da se sad nalaze na Trgu mladenaca. Požurio sam, kada sam ušao u ulicu ,tablet je pokazivao da se nalazi u Zelezničkoj ulici. Vozio sam polako i gledao meni sumnjiva lica. Ali niko mi nije delovao tako. Odjednom se opet izgubio signal vozio sam polako do kraja ulice .

Skrenuo sam desno da bi ušao u ulicu Petra Drapšina i opet napravio krug dok se ne pojavi signal. Na pola ulice Petra Drapšina pojavljuje se signal i govori mi da se nalaze kod Vojvodjanske banke u Železničkoj ulici. Ubrzo sam se našao na uglu Petra Drapšina i trga Mladenaca , taman kada sam tu stigao,sestra mi govori da se nalaze kod restorana Marina. Pogledao sam desno i ugledao mladića koji razgovara preko tableta. Odmah sam znao da je on. Zaustavio sam vozilo na sred puta i prišao momku :“ Izvini druze,mogu li da vidim tablet?“ Momak mi je pokazao tablet bez opiranja, kada je okrenuo tablet na ekranu je bila slika mog psa. Uzeo sam mu tablet i pitao odakle mu? On mi je odgovorio da mu je od druga , nasmejao sam se i rekao da je tablet ukraden. Tražio sam mu da me odvede kod drugara.

Odma je pristao i krenuli smo ka kolima. Hteo sam da ga uhvatim za ruku i uvedem u kola ali pošto je naš zakon naj gluplji na svetu nisam smeo to da uradim jer bi ja bio prestupnik veći nego on, zbog ne zakonitog držanju lica i lišavanje slobode. Dok smo išli do kola u trenutku sam poverovao da on stvarno nema ništa sa tim jer nije pobegao kad sam mu tražio tablet i mislio sam da nije valjda glup da priča sa kradenim tabletom. Kada smo stigli do kola on se od jednom okrenuo i krenuo da beži. Pošto ne smem svakako ništa da mu radim gledao sam za njim kako beži posle minut dva seo sam u kola i otišao kući. U medju vremenu tablet se ispraznio, kada sam stigao kući, došli su i inspektori da uzmu otiske, taman su uzeli otiske i sa tableta.

Brzo su završili sa poslom i otišli. Ostali smo sami. Sin je imao toliki strah da nije hteo da ostane u stanu vec je otisao do ženine sestre da spava. Žena i ja smo ostali skuvali kafu i upalili tablet. Na tabletu je bio ulogovan facebook od osumljičenog, nismo mogli da verujemo. Pozvao sam policajca koji je bio na uvidjaju,rekao mi je da će preneti dežirnom inspektoru. Posle kratkog vremena zazvonio mi je telefon, pozvao me je dežurni inspektror. Predstavio se kao Mrki Sve sam mu objasnio i rekao da mu je ulogovam fejs i da se dopisuje sa raznim licima i da nudi prsten da proda. Ušao sam na njegov profil i video o kome se radi. Ponudio sam mu da dodjem u stanicu sa tabletom i da zajedno pratimo sa kim se dopisuje i da li će doći do prodaje nakita i adrese prodaje. On je to odbio i rekao da ja to pratim i da ga izveštavam. Ostao sam u neverici imamo trag i sve a on ne zainteresovan.

foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Gledali smo u tablet kako poruke stizu i čitali svaku. U medjuvremenu žena je gledala da li su nam izbrisane slike sa tableta. Ušla je u slike kad ono- dva selfija počinioca ispred naše zgrade u trenutku kradje. Odmah sam pozvao ispektora Mrkija da mu kažem da imam još jedan dokaz i nadao se da ce sad dati nalog za pretres njegovog stana i hapšenja istog dok ima moje pare kod sebe i nakit dok nije prodao kao dokaz. Medjutim inspektor je rekao da mu pošaljem sliku putem e-maila što sam odmah i uradio. Bio sam srećan jer mi je laknulo.Nacice ga nije više počinioc N.N LICE. Sačekali smo još malo da vidimo šta će sad da se dešava, stiže poruka na fejs dodjite u centar da „blejimo“ ..poruke drugarima kako je sve sredjeno,pare je nasao.. nekoj devojci je pisao kako sutra uzima stan..

Opet sam pozvao inspektora da mu kažem da su u centru i da pošalje nekoga tamo. Ima njegovo ime, prezime i sliku, mogu odma da ga nadju i privedu. Ali inspektor mi govori da će on nalog poslati sutra ujutru i da ćemo se čuti sutra u sedam ujutru. Ja u neverici spuštam telefon i razmišljam kako sada oni lepo piju na moj račun baš lepo. Uzimamo telefon i zovem 192 i sve im ovo pričam. Lepo su me saslušali i dali broj od druge policijske stanice koja je zadužena za naš rejon ODNOSNO POLICIJSKA STANICA SATELIT.. Okrećem taj broj i javlja se neki muški glas i ja opet ponavljam istu priču gde mi on odgovara - što to lice nisi zadržao kada si uzeo tablet nego si pustio da pobegne, odma bi ti bio rešen slučaj i ne bi trošili sad tvoje pare, mi tu sad ništa ne možemo dok inspektor ne da nalog. Ja ga pitam šta sad da radim kad inspektor neće ništa da preduzme do jutra kad više neće biti ni para a ni nakita. Odgovorio mi je da bi on znao šta bi, ja ga pitam šta?

Odgovor uzeo stvar u svoje ruke ko za tablet. Ja ga pitam šta treba da skupim društvo i odemo u centar i zapalimo i njih i ceo centar pa onda mene da hapsite, što je njegov odgovor bio pa da i prekida mi vezu. U još jednoj neverici zovem opet 192 da im kažem šta se dešava gde mi i oni odgovaraju da se tu ništa ne može dok inspektor ne da nalog. Rekao sam ženi da nema ništa ni od nakita ni od para i otišo da spavam. Ujutru sam se probudio i čekao poziv od inspektora čekao sam do 09:00 pošto ga nije bilo otišao sam u stanicu i tražio inspektora medjutim još nije došao na posao, a trebao je da bude dežuran celu noć u stanici. Policajac koji je bio u stanici pozvao ga je i pitao kada će doći i rekao da ga ja tražim. I zakazao mi je da dodjem u 11:00 sati u stanicu.

U 11:15 sam bio u stanici, upoznao sam se sa inspektorom MRKIJEM MISLIO SAM DA ĆU UPOZNATI I PRLETA I TIHOG ALI NAŽALOST NISU BILI TAMO. Pokazao mi je sliku nekog momka i njegovog oca i ubedjivao da je to taj. Meni baš i nije ličio imali su sličnosti ali nije to taj. Zamolio me je da sačekam pošto dolaze oko dvanaest u stanicu pa da ga prepoznam. Pristao sam nemam šta da izgubim. Sklonili su me u sobu gde sede svi policajci da me baš ne vidi mada ja nisam imao taj problem da me vidi kad verovatno on sve zna o meni, PA BIO MI JE U KUĆI. Čim su ušli video sam da to nije on poslao sam poruku inspektoru NIJE TAJ.

foto: Profimedia

Odmah sam otišao, posle dva sata inspektor me je nazvao i rekao da to nije taj što sam mu ja odma rekao i rekao mi da donesem tablet u stanicu i da će u ponedeljak videti šta može tu da se uradi.Nasmejao sam se i rekao mu čoveče danas je subota do ponedeljka on može da bude bilo gde, na šta mi je on odgovorio da je vikend i da se strpim do ponedeljka. Pitao sam ga kada mogu da dodjem bar po tablet? Odgovorio mi je u ponedeljak ili utorak.

Od utorka sam ga zvao svaki treći dan i stalno je smišljao neke izgovore u sredu 21.06.2017. mi je rekao da trenutno ne radi jer je imao smrtni slučaj i da će mi se javiti do petka da uzmem tablet. U ponedeljak pošto mi se nije javio, pozvao sam ga na telefon i bio je nedostupan. Dana 27.06.2017. odlazim u stanicu policije na satelit da vidim šta se tu dešava, gde mi policajci odgovaraju da je inspektor na godišnjem naredne tri nedelje. NEMOGU DA VERUJEM, sam sam pronašao, tablet i uzeo ga od počinioca, na kraju završava u stolu inspektora . Danas sam opet aktivirao praćenje tableta i video da nije ažuriran od kako sam ga odneo u stanicu. Što znači da nisu ni gledali ništa na njemu. A lopov se i dalje nalazi na slobodi pošto redovno pratim njegove objave na facebooku.

Po mom gradjanskom mišljenju i slobodnoj proceni smatram da dežurni inspektor kao i policija nisu uradili ništa kako bi počinioci bili uhvaćeni i oduzeta moja imovina, kao i novac, koji je mnogo veći iznos od 15,000 dinara na koje se oni pozivaju. Iako su svi dokazi koje smo u tom momentu imali, navodili na počinioce. Kako ovaj predmet ne bi bio zataškan iz nekog meni nepoznatog razloga moram da se obraćam dalje medijima, i nadležnim organima. Imena lica koja su bila prisutna na uvidjaju kao i ovlašćena lica, nisam hteo trenutnio da navodim ali ako se ne bude rešilo u naj kraće vreme sve ću objaviti kao i sliku,ime i prezime i adresu stanovanja lopova.

Narode sigurno ima još mnogo nas koji smo nezadovoljni zakonom i lopovima koji nas pljačkaju i rade šta hoće, a pošten narod ne sme ništa da uradi po tom pitanju prema lopovima. Mislim da treba tražiti izmenu zakona prema lopovima i da se zaštite gradjani Srbije od bednika", napisao je on, što je otvorilo žestoku polemiku na Fejsbuku.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.