SRBIJU ČEKAJU JOŠ TRI PAKLENA TALASA, prvi stiže USKORO! Ovo su letnji dani kada NEĆE BITI SPAVANJA!
Foto: Fonet

Pakao!

SRBIJU ČEKAJU JOŠ TRI PAKLENA TALASA, prvi stiže USKORO! Ovo su letnji dani kada NEĆE BITI SPAVANJA!

Nekoliko korisnih saveta pomoći će vam da preživite vrućine koje nas očekuju u narednom periodu

Objavljeno:

Prema upozorenjima meteorologa, očekuju nas još tri toplotna talasa, tokom kojih će temperatura ići preko 35 stepeni. Dva se očekuju u julu, a jedan početkom avgusta.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Trenutni toplotni talas donosi nam temperaturu od 42 stepena, koliko će biti danas i sutra u pojedinim delovima zemlje. U subotu uveče očekuje se naoblačenje sa kišom, kao i pad temperature. Prvi dani jula biće prijatniji, sve do 6.og jula kada opet kreću vrućine.

foto: Fonet

Maksimalne dnevne temperature prve nedelje jula neće prelaziti 30 stepeni. Prvi toplotni talas očekuje se od 10. do 15. jula, kada temperatura neće padati ispod 37 stepeni. Od 21. do 25. jula očekuje nas drugi toplotni talas, a treći od 1. do 5. avgust, kada će temperature biti iznad 35 stepeni.

foto: Marina Lopičić

Ove godine prognozira se manje padavina u odnosu na prosečne vrednosti, ali i prošlu godinu, pa je pred nama sušno leto. Očekuje nas od 30 do 55 tropskih dana, a u Beogradu čak 11 tropskih večeri , tokom kojih temperatura neće padati ispod 20 stepeni.

Pred meteoropatama je posebno težak period zbog glavobolje, nesanice, slabije koncentracije, itd, pa se preporučuje da izbegavaju stresne situacije, odmaraju se i dan planiraju prema prognozi.

Korisni saveti za preživljavanje vrelih letnjih dana:

  • Obucite lanenu ili pamučnu garderobu. Poželjno bi bilo da nosite šešir ili kačket kako bi se dodatno zaštitili od sunca.
  • Izbegacajte sunce od 11 do 16 sati
  • Nigde ne krećite bez flašice vode
  • Ne preterujte sa fizičkim aktivnostima
  • Jedite laganu hranu. Obroci treba da budu redovni, a ishrana bogata vitaminima
  • Pijte dosta tečnosti
  • Provetravajte prostorije i koristite klima uređaj, ali tako da temperatura u prostoru u kome boravite bude manja 7 do 10 stepeni od spoljne

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.