ZA JEDNO MESTO TRI KANDIDATA! Počeli prijemni ispiti, a ovaj fakultet je i dalje NAJPOŽELJNIJI!
Foto: Marina Lopičić

Srećno!

ZA JEDNO MESTO TRI KANDIDATA! Počeli prijemni ispiti, a ovaj fakultet je i dalje NAJPOŽELJNIJI!

Polaganje prijemnih ispita na fakultetima počinju od danas

Objavljeno:

Prijemni ispiti na pojedinim fakultetima Srbije organizuju se već danas, a najveća borba vodiće se na Fakultetu organizacionih nauka, gde je skoro tri puta više kandidata nego mesta.

Prvi upisni krug obeležava i velika navala na studije medicine, a za 760 mesta na FON-u prijavilo se rekordnih 2.198 kandidata, što je najveći broj od njegovog osnivanja. Za 608 indeksa Medicinskog fakulteta u Beogradu zainteresovano je 1.289 srednjoškolaca, a duplo više kandidata nego raspoloživih mesta ima i na Matematičkom i Mašinskom fakultetu u Beogradu.

Najveća navala na Univerzitetu u Novom Sadu i ove godine je za studije na Akademiji umetnosti, gde se za 203 mesta prijavilo 420 kandidata. Sledi Medicinski fakultet sa 1.151 prijavom za 719 mesta. Najviše indeksa podeliće Fakultet tehničkih nauka, gde se za 2.694 mesta prijavilo 2.759 maturanata. Građevinski fakultet je, prema podacima, najmanje zanimljiv budućim brucošima, jer je za 135 mesta konkurisalo samo 35 kandidata.

Budući brucoši Državnog univerziteta u Novom Pazaru najbrojniju konkurenciju imaju na departmanima za filozofske i filološke nauke, kao i biotehničke i biomedicinske nauke.

Za 9.560 mesta na Univerzitetu u Novom Sadu prijavila su se 8.744 kandidata.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.