CELO ODELJENJE U BEČEJU POPADALO NA MATURSKOM: Istraga u toku, svi se pitaju gde su pogrešili!
Foto: Thinkstock

razlozi debakla

CELO ODELJENJE U BEČEJU POPADALO NA MATURSKOM: Istraga u toku, svi se pitaju gde su pogrešili!

Roditelji učenika su pozvani na zajednički roditeljski sastanak

Objavljeno:

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević, sastao se sa direktorkom Tehničke škole u Bečeju, Svetlanom Spahić radi utvrđivanja razloga koji su doveli do velikog neuspeha na maturskom ispitu učenika koji su pohađali ogledni obrazovni profil elektrotehničar informacionih tehnologija u ovoj školi.

Danas je inauguracija vođe Srbije, tu su svi njegovi NATO prijatelji...PISMO MAJKE HEROJA SA KOŠARA SINU KOJE BOLI (FOTO)

Na sastanku je konstatovano da je odgovornost na nadležnima u Ministarstvu što su dozvolili formiranje odeljenja u školi koja nije bila dovoljno pripremljena i koja nije imala na odgovorajući način selektovane kadrove.

Takođe, učenici prve generacije oglednog odeljenja nisu pokazivali zavidnu želju za napredak, pa i oni snose deo odgovornosti za loše rezultate.

foto: Aleksandar Jovanovic Cile

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja očekuje da direktor škole preduzme odgovarajuće zakonske mere protiv odgovornih lica u školi i da o tome obavesti Ministarstvo.

Roditelji učenika su pozvani na zajednički roditeljski sastanak i učenicima će biti omogućeno da imaju adekvatnu pripremnu nastavu za polaganje maturskog u sledećem ispitnom roku.

Napominje se da je škola do sada dobro radila, ali da je ovo prestup koji zahteva sveobuhvatnu analizu kako školskih organa, tako i predstavnika lokalne samouprave.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ove godine nije dalo saglasnost za formiranje sličnih oglednih odeljenja u mnogo gradova Srbije, tačnije u svim mestima gde je postojala sumnja u kapacitet za ogledne profile, ali i odeljenja za rad sa nadarenom decom.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.