MATURANTI HOĆE OVA 4 FAKULETA ZBOG NOVCA I POSLA: Ovde su najveće gužve, a da li ima smisla?
Foto: Stefan Jokić

novi brucoši

MATURANTI HOĆE OVA 4 FAKULETA ZBOG NOVCA I POSLA: Ovde su najveće gužve, a da li ima smisla?

Od 26. juna do 2. jula biće organizovani prijemni ispiti, a 10. jula objavljena konačna rang lista. Upis na fakultete biće obavljen od 10. do 14. jula. Drugi upisni rok počinje 1. septembra predajom dokumenata, koja traje do 5. septembra, a 6. i 7. septembar rezervisani su za prijemne ispite

Objavljeno: 22.06.2017. 22:55h
  • 5

Na fakultetima Univerziteta u Beogradu u toku je predaja dokumenata za upis, a i ove godine najveće interesovanje maturanata je za psihologiju, ETF, medicinu, mašinstvo. Kvote će, verovatno u drugom krugu, popuniti i Pravni i Ekonomski fakultet.

Na psihologiji se prvog dana prijavilo tri puta više kandidata neko što imaju mesta, a na ETF-u putem interneta prijavilo se 1.100 kandidata, a primaju 660 studenata. Ovih dana znaće se da li će biti povećan broj studenata na softverskom inženjerstvu.

Na Mašinski fakultet je prva dva dana prijave predalo 790 maturanata, a mesta ima za 540 brucoša i to 520 budžetskih i 20 samofinansirajućih.

UPISAO JE FAKULTET '87 a završio ga sada: Njegova životna priča inspirisala je celu Srbiju! Bravo, MAJSTORE! (FOTO)

- Interesovanje je veće nego prošle godine. Najvažnije je da nam dolaze sve bolji učenici iz srednjih škola – rekao je dekan Mašinskog fakulteta Radivoje Mitrović.

Ekonomski fakultet upisuje 1.450 brucoša, a u prva dva dana prijavilo se 1.050 matiranata.

– U prva dva dana prijavilo se 1.004 kandidata. Upisujemo 1.300 brucoša i to 570 budžetskih i 730 samofinansirajućih. Očekujem da ćemo popuniti kvotu u drugom krugu – kaže dekan Branislav Boričić.

foto: Marina Lopičić

Fakulteti još sutra primaju dokumente, a neki će za buduće brucoše ostaviti otvorena vrata i u subotu.

Od 26. juna do 2. jula biće organizovani prijemni ispiti, a 10. jula objavljena konačna rang lista. Upis na fakultete biće obavljen od 10. do 14. jula. Drugi upisni rok počinje 1. septembra predajom dokumenata, koja traje do 5. septembra, a 6. i 7. septembar rezervisani su za prijemne ispite.

Konačna rang lista biće objavljena 13. septembra, a upis mora biti završen najkasnije do 16. septembra.

(Espreso.rs / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media