I DO MALOG, I DO VELIKOG BEČA! Gde možete preko grane vozom iz BG za SAMO 50 EVRA! (FOTO)
Foto: Boško Karanović / EPA / Profimedia / Dragana Udovičić

putovanja za one sa tanjim novčanikom

I DO MALOG, I DO VELIKOG BEČA! Gde možete preko grane vozom iz BG za SAMO 50 EVRA! (FOTO)

Istraživali smo kako da obiđete različite destinacije van Srbije, a da trošak prevoza platite maksimum 50 evra i prepustite se "vožnji na šinama"...

Objavljeno: 19:13h

Lepo vreme i visoke temperature mame ljude da istog momenta spakuju kofere i krenu na putovanje, u neku novu avanturu.

Putovanje nikad nije stvar novca, već hrabrosti, čuven aje izreka Paula Koelja.

Ali, Koeljo nikada nije boravio u Srbiji, tako da ne zna koliko je plitak džep naših građana.

Umorni od istih ulica, vrelog gradskog asfalta, sa lepim vremenom svi maštamo o omiljenim destinacijama na kojima ćemo se jednostavno prepustiti užvanju. Ipak, kako bi plan uskladili u svakom smislu, a ponajviše finansijskom, potrebna je neka vrsta vodiča ili plan kako da prođemo što ekonomičnije, a da se kući vratite sa osmehom na licu, puni elena za povrtak u svakodnevnicu... Posle putovanje se sve lakše podnese.

U većini slučajeva najveći problem je naći prevoz. Avionske karte su često preskupe, a vožnja atobusom ako ste se uputili preko grane može da potraje, a od udobnosti ni u. Zato je u poslednje vreme sve popularnija "vožnja šinama". Mnogi mladii iz Srbije odlučuju se da na "put oko sveta" krenu baš vozom, jer je daleko udobnije od "truckanja" autobusom. Takođe, međunarodni vozovi su daleko sređeniji i pristojnijeg izgleda.

Istraživali smo kako da obiđete različite destinacije van Srbije, a da trošak prevoza platite maksimum 50 evra!

Budimpešta

foto: Profimedia

U Budimpeštu "kraljicu Dunava" vozom iz Beograda možete putovati po ceni od 29 evra i to u oba pravca! Za realno malo novca posetićete Mađarsku, i upoznati se sa svim njenim bogatim nasleđem. Mađarska je prilično raznovrsna što se tiče seoske arhitekture, zanatske umešnosti, narodne muzike i plesa.

Ljubljana

foto: Nebojša Mandić

Sve znamenitosti glavnog grada Slovenije i njegove slikovite predele možete lako da spoznate ukoliko se u Ljubljanu uputite vozom i to po ceni od 49 evra.

Skoplje

foto: Profimedia

U prestonici Makedonije, Skoplju dočekaće vas južnjački duh, gostoprimstvo i ljudi koji vole život. Putovanje u Makedoniju je svakako jedno novo iskustvo, jer koliko su nam slični, toliko su i različiti. U ovu avanturu voz će vas voziti u oba smera za 27, 60 evra.

Temišvar

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Temišvar ili kako ga neki nazivaju "Mali Beč" je grad duge istorije, prelepe arhitekture i bogatog provoda. Nalazi se u središtu Banata na obali reke Begej, u Rumuniji. Svi građani iz Srbije, ali i turisti koji žele da posete Temišvar, mogu to učiniti za samo 14 evra. U oba pravca. Ako na primer umesto iz Beograda u posetu Rumuniji krenu iz Vršca, karta će biti još jeftinija - 8 evra!

Beč

foto: EPA

Omiljena destinacija ljubitelja evropske baštine uputiće se upravo u glavni grad Austrije - Beč. Dunavski velegrad oduševiće vas svojom raskoši. Iz Beograda do Beča vozom možete stići za 49 evra.

Solun

foto: ap

Solun se nalazi između zaliva Termaikos i planine Hortiatis i jedan je od najvažnijih i najbogatijih gradova Grčke. Nije tajna da je Grčka omiljena destinacija srpskim turistima, te vozom do ovog veličanstvenog grada sa jedinstvenom originalnošću možete doći za 36, 80 evra sa rezervacijom sedišta u jednom pravcu, dok bi povratna karta iznosila 57 evra.

Spremite kofere i pravac na voz. Osim avanture koju ćete doživeti na nekoj od zanimljivih destinacija, pravi je doživljaj i sama vožnja vozom.

Pa, srećan put!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.