KAKVA FORA! Promenili su jednu stvar na maloj maturi, i niko od srpskih osnovaca NIJE PREPISIVAO!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

domišljato

KAKVA FORA! Promenili su jednu stvar na maloj maturi, i niko od srpskih osnovaca NIJE PREPISIVAO!

Osnovci koji su izlazili sa polaganja komentarisali su da su im najteže bile fizika i hemija

Objavljeno: 16.06.2017. 11:38h
  • 86

Polaganje male mature je upravo završeno, a kombinovani test iznenadio je sve osmake, javljaju “Večernje novosti”.

Kada su im u devet sati podeljeni testovi primetili su da je svaki test na naslovnoj strani obeležen različitim slovom, a od direktora su dobili instrukcije da gledaju samo svoj test i da ne pokušavaju da prepisuju, jer će im to neće poći za rukom.

A zapravo svi testovi su bili isti, samo je bio drugačiji raspored pitanja. Zavod za vrednovanje obrazovanja i vaspitanja štampao je pet varijanti testova - označenih slovima I, B, G, F i H, koji su raspoređivani tako da deca koja sede blizu dobiju različite oznake.

“Prethodnih godina najviše prepisivanja je bilo na kombinovanom testu, pa smo hteli to da sprečimo. Nismo hteli da dajemo različita pitanja, da neka deca ne bi dobila teže zadatke od drugih, već je odlučeno da se napravi nekoliko varijanti rasporeda istih pitanja”, kažu u Ministarstvu prosvete.

Osnovci koji su izlazili sa polaganja komentarisali su da su im najteže bile fizika i hemija. Odlični đaci govorili su da test nije bio težak, a lošiji da im je kombinovani test, sa pitanjima iz istorije, geografije, biologije, hemije i fizike, bio teži i od matematike i od srpskog.

(Espreso.rs / Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media