DIREKTOR ŠTIPAO I UVRTAO RUKU HENDIKEPIRANOJ RADNICI: Sud ga je osudio na kaznu od 20.000 dinara?!
Foto: Printscreen/youtube/kanal9tvns

NOVOSADSKA FIRMA DES

DIREKTOR ŠTIPAO I UVRTAO RUKU HENDIKEPIRANOJ RADNICI: Sud ga je osudio na kaznu od 20.000 dinara?!

DES je državno preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju, osposobljavanje za rad i zapošljavanje invalidnih lica i invalida oštećenog sluha

Objavljeno: 11:07h

Prekršajni sud u Novom Sadu osudio je direktora reklamnog sektora u novosadskom preduzeću DES Zorana Đukića na kaznu od 20.000 dinara, javlja 021.rs.

On je osuđen zbog toga što je u junu prošle godine nasrnuo na radnicu Aleksandru Barašin (26) nanevši joj povrede leve nadlaktice usled uvrtanja ruke i štipanja.

Đukić se žalio na ovu presudu, pa će konačnu odluku doneti Apelacioni sud.

“Podneo sam žalbu, sve je na drugom stepenu, ne znam zašto se interesujete za ovaj slučaj”, kaže Đukić za 021. On je nakon prošlogodišnjeg incidenta potvrdio da postoje prijave i drugih zaposlenih protiv njega, ali da je to "samo zato što je strog i traži da se radi". S druge strane, Aleksandrin otac Borislav Barašin kaže za 021 da je zadovoljan presudom jer je nasilnik osuđen i dodaje da je bitno da se javnosti pokaže o kakvoj se osobi radi. “Moje dete je posle tog nasrtaja bilo šest meseci na bolovanju preživljavajući traume. Ovo nije borba samo za Sašku već i za još njih četrdesetak u tom preduzeću koji su izloženi konstantnom šikaniranju i zlostavljanju od strane iste osobe, a koja je, podsetiću, nakon incidenta nagrađena poslom na neodređeno”, navodi on. Borislav dodaje i da je podneo zahtev za proveru validnosti Đukićeve diplome, koja mu je, kako tvrdi, donela poziciju u preduzeću. “Čovek je pre desetak godina bio vozač u Poreskoj, a onda se jednog dana pojavio sa diplomom neke srednje škole iz Bujanovca, a kasnije i nekakve Više upravne iz Sarajeva i sada je sega-mega menadžer. Zbog toga sam tražio od tužilaštva proveru njegove školske spreme i validnosti diplome”, kaže Barašin uz opasku da će svakako protiv Đukića pokrenuti i privatnu parnicu. Podsetimo, o ovom slučaju je opširno pisano u novosadskim medijima tokom prošle godine. Aleksandra je višestruko ometena osoba u razvoju, a povrede su joj konstatovane u Urgentnom centru u pratnji policije koja je podnela prekršajnu prijavu zbog nasilničkog ponašanja protiv Đukića koji je u preduzeću poslednje četiri godine. On je inače pre deset godina bio osuđen na uslovnu kaznu zatvora zato što je izgurao policajca iz kuće koji je došao da ga privede zbog saobraćajnog prekršaja, a uslovnu je dobio i 2002. godine zbog nedavanja izdržavanja sa teškim posledicama. Takođe ima prijavu i iz 2003. godine zbog nasilja nad drugim licima. DES je državno preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju, osposobljavanje za rad i zapošljavanje invalidnih lica i invalida oštećenog sluha. Trenutno u njemu radi 205 ljudi, od koji je 113 sa invaliditetom.

(Espreso.co.rs/021.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.