SAD CEO SVET VIDI BRUKU BEOGRADA I SRBIJE: Na Google Earth se vidi OGROMAN OBLAK OTROVA iz DEPONIJE U VINČI!
Foto: Printscreen/Google Earth

reklama za srbiju

SAD CEO SVET VIDI BRUKU BEOGRADA I SRBIJE: Na Google Earth se vidi OGROMAN OBLAK OTROVA iz DEPONIJE U VINČI!

Zamenik gradonnačelnika Andreja Mladenović rekao je da ekipe Sektora za vanredne situacije i Gradske čistoće rade na saniranju požara u Vinči

Objavljeno: 22:10h

Požar na deponiji u Vinči buknuo je pre 24 dana, pa iako je saopšteno da je u najvećem delu ugašen, dim i dalje kulja tako da su ugrožena mnoga okolna naselja.

Posebno su zabrinuti stanovnici Karaburme, Višnjice, Višnjičke banje, Lešća, Rospi ćuprije, Velikog sela, delova Krnjače, Koteža, Borče, Slanca, Mirijeva i Zvezdare.

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović rekao je da ekipe Sektora za vanredne situacije i Gradske čistoće rade na saniranju požara u Vinči.

"Možemo da kažemo da smo uspeli da dobar deo glavnog žarišta da pokrijemo. Nastavljamo da radimo na tome. Specifično se gasi ovakav požar koji tinja na dubini od 10 do 20 metara. Mora zatrpavanjem", rekao je on za RTS.

Iz Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd rekli su da nije konstatovano prekoračenje osnovnih zagađujućih materija koje su obuhvaćene Programom kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji Beograda i naglasili da su te materije: ugljen monoksid, azotni oksidi, sumpor dioksid, suspendovane čestice ispod 10 mikrona (PM10), prizmeni ozon.

Međutim, svi koji na Google Earthu-u ukucaju Beograd, videće gust oblak otrovnog dima na delu iznad Vinče. Velika bruka, za grad kakav pretenduje da bude Beograd, ali i celu državu.

Prilično "uspešno" gašenje požara, zar ne?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.