ONI SU NAJBOLJI KUMOVI U SRBIJI: Upoznajte Aleksandra i Bobana!
Foto: Promo

sjajno takmičenje

ONI SU NAJBOLJI KUMOVI U SRBIJI: Upoznajte Aleksandra i Bobana!

Srđan i Aleksandar su započeli svoje prijateljstvo preko šaha

Objavljeno: 10:34h

Dvodnevni Sabor kumova u selu Goračići kod Guče završen je uz zvuke dragačevskih truba i veselje kumova.

Na zelenim obroncima Jelice, u planinskom ambijentu Goračića takmičili su se kumovski parovi u disciplini „Kumovski višeboj“ koja je predviđala šah, stoni tenis i skok u dalj.

Otežavajuća okolnost je bila što se skok u dalj odvijao nakon ručka što je borbu učinilo težom. U žestokoj konkurenciji ovogodišnju titulu najbolji kumovi poneli su Boban Bogosavljević iz Vršca i Aleksandar Toth iz Beograda.

Boban i Aleksandar su započeli svoje prijateljstvo preko šaha, Boban je velemajstor a Aleksandar fidemajstor. Ipak, za pobedu nije bio presudan samo šah već je prelomio dobar rezultat na stonom tenisu.

foto: Promo

Pobednici su kao glavnu nagradu dobili srpske oficirske kape i domaću šljivovicu. Ostali učesnici dobili su vunene čarape, med, kajmak i druge domaće proizvode iz Dragačeva. Ceremonija uručivanja nagrada odvijala se u porti više od 200 godina stare crkve rođenja Presvete Bogorodice.

U Goračićima je održano i takmičenje u spremanju jeličke gibanice. Takmičenje se odvijalo u četiri kategorije: kuvari profesionalci, amateri, učenici srednjih ugostiteljskih škola i, kao posebna atrakcija, zaposleni na visokoškolskim ustanovama. Predsednik žirija bio je proslavljeni majstor kulinarstva Stambol Geštamov.

U konkurenciji je bilo 40 takmičara, a ovogodišnji pobednici su Nemanja Antić u kategoriji profesionalci, Gorica Stevanović u kategoriji amateri, Milan Ilić je pobednik među učenicima dok je Mirjana Radojković sa Visoke strukovne škole „Prof. dr Radomir Bojković“ pobedila kolege sa drugih visokoškolskih ustanova.

Član organizacionog odbora manifestacije i osnivač Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP), dr Dušan Cogoljević, podseća da je Sabor kumova pored promovisanja običaja kumstva i sporta, usmeren i na promovisanje turizma na Jelici.

“Goračići zaista imaju šta da ponude kad je turizam u pitanju i cilj nam je da se nađemo na turističkoj mapi Srbije. Sabor kumova je manifestacija na kojoj ćemo i dalje da radimo i trudićemo se da još više obogatimo njen sadražaj”, istakao je Cogoljević.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.