PROFESOR BG UNIVERZITETA OPLEO PO VUČIĆU I NAPREDNJACIMA: Srbija je privatno preduzeće jedne porodice!
Foto: Kurir

direktno

PROFESOR BG UNIVERZITETA OPLEO PO VUČIĆU I NAPREDNJACIMA: Srbija je privatno preduzeće jedne porodice!

Sociolog Slobodan Antonić smatra da je danas nemoguće zaposliti se bez partijske knjižice

Objavljeno: 09:56h

Profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu, sociolog Slobodan Antonić, ocenjuje da se danas stiče utisak da je gotovo nemoguće zaposliti se ne samo u javnom već i u privatnom sektoru, bez partijske knjižice, kao i da se priča da svaki istaknutiji privatnik mora da uzme člansku kartu SNS-a da bi zadržao biznis.

ZVEZDAN TERZIĆ: Dejan Anđus je u pravu kada kaže da je Aleksandar Vučić neformalni gazda Zvezde

"Stiče se utisak da je danas gotovo nemoguće zaposliti se ne samo u javnom već i u privatnom sektoru, bez partijske knjižice. Kažu da svaki istaknutiji privatnik mora da uzme člansku kartu SNS-a da bi zadržao biznis. a, kako čujem, u sledećem koraku učlanjenom biznismenu dostavlja se lista aktivista SNS-a koje će da zaposli. Privatnik onda otpušta deo svojih radnika, a na njihova mesta zapošljava SNS aktiviste.

foto: Nebojša Mandić

Da li mislite da je to normalno u tržišnoj privredi? To može biti normalno samo u političkom kapitalizmu. Naš premijer-predsednik rado se poziva na Vebera. Upravo je Veber skovao pojam "politički kapitalizam". On označava sistem u kome se može ozbiljno zaraditi samo ukoliko ste dobri s vlašću. U suprotnom, nema biznisa", ocenio je Antonić u intervjuu za Vreme.

foto: Dado Đilas

Antonić navodi i da je Aleksandar Vučić "politički Don Žuan" kome uspeva da ga podržavaju i "drugosrbijanci" i "nacionalisti", tako što prvima govori da EU nema alternativu, a drugima da će sa ruskim migovima sačuvati

Kosovo i Republiku Srpsku.Balša Božović: Svaki ministar u Vladi je Aleksandar Vučić, nijedan nema nikakva ovlašćenja, svi su samo puki izvršioci! (VIDEO)

"Suštinski deo Vučićeve tehnologije vlasti su izbori. Najbolje ako može svake godine, čak svakog meseca. To je večito vanredno stanje za kontrolisanu javnost i za vojsku stranačkih aktivista. Javnost se anestezira pričama o "zaverama stranaca" i o "državnom udaru" opozicije i tajkuna.

Mi idemo u Evropu, ali tako da je jedna politička porodica sve bogatija i moćnija, da su strane banke i kompanije sve zaštićenije i osionije, a da smo mi drugi sve siromašniji i bespomoćniji. Nisam siguran da ćemo takav put u Evropu preživeti", otvoren je Antonić za Vreme, dodajući, kako je rekao, da Vučić "poseduje i stvarnu moć: kontroliše srce države".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.