Uz blagoslov Patrijarha, srpski lekari i advokati tuže NATO: DETALJI TUŽBE VEKA! Na udaru 19 zemalja!
Foto: AP/Marko Drobnjaković

pravda na čekanju

Uz blagoslov Patrijarha, srpski lekari i advokati tuže NATO: DETALJI TUŽBE VEKA! Na udaru 19 zemalja!

Od 1999. godine broj obolelih od karcinoma u Srbiji uvećao se čak pet puta.

Objavljeno:

U toku je formiranje pravnog tima koji će za najkasnije dve godine tužiti 19 država članica NATO-a, koje su, na bilo koji način, učestvovale u bombardovanju Srbije 1999. godine. Kao oštećeni u ovim tužbama, pojaviće se građani Srbije oboleli od raka, za koje mogu da se izvedu čvrsti dokazi da je bolest direktno uzrokovana bombardovanjem.

Osim advokata, u pripremanju tužbi učestvovaće i poznati stručnjaci koji će medicinskom dokumentacijom dokazati vezu između povećanog broja obolelih od karcinoma i korišćenja osiromašenog uranijuma.

Kako je "Blicu" otkrio Srđan Aleksić, advokat iz Niša koji će se nalaziti na čelu pravnog tima, u svakoj zemlji NATO-a koja je direktno učestvovala u bombardovanju, dale svoje vazdušne snage ili omogućila prolaz aviona Alijanse preko svoje teritorije biće podneta po jedna tužba.

- Moramo da pripremimo 19 tužbi za koje postoje čvrsti dokazi, potkrepljeni medicinskom dokumentacijom, koja će ukazati na uzročnu vezu između povećanog broja obolelih od kancera i korišćenja uranijumske municije - navodi Aleksić i dodaje da se tužbe pripremaju na predlog Srpske kraljevske akademije naučnika i umetnika i uz blagoslov srpskog patrijarha Irineja.

Tužbom će biti obuhvaćeni i oni koji su nastradali od posledica korišćenja kasetnih bombi, kao i bombardovanja hemijskih i petrohemijskih postrojenja, zbog kojih je velika količina nafte i benzina dospela u zemlju i vazduh.

OVAKO CRNA GORA SLAVI ULAZAK U NATO! Torta i šampanjac na sednici Vlade i jedan neizostavan detalj koji BODE OČI!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.