Sedma Svečana akademija „Spirit of Youth“ održana je sinoć u prepunoj sali Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja
Foto: Strahinja Babović

početak projekta Karavan ,,Duha mladosti"

Sedma Svečana akademija „Spirit of Youth“ održana je sinoć u prepunoj sali Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja

Karavan „Duha mladosti“' u narednom periodu posetiće 33 grada i opštine.

Objavljeno:

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević otvorio je Svečanu akademiju „Spirit of Youth”, povodom početka projekta Karavan ,,Duha mladosti”.

Obraćajući se gostima, ministar je rekao da se očekuje da će nova školska godina početi u reformisanom zakonskom okviru obrazovanja i da je zakon o dualnom obrazovanju jedan od njih. ,

- Javne rasprave su pri kraju. Imaćemo priliku da u dualno obrazovanje uđemo sa jasnim zakonskim okvirom. Želja poslodavaca je da imaju stručnu, a ne jeftinu radnu snagu. U Srbiji se sada traži visok nivo kompetencija, a dualno obrazovanje će pomoći da se to ostvari - naglasio je Šarčević.

foto: Strahinja Babović

,,Neka počne karavan!'' – reči su kojima je ministar Mladen Šarčević označio početak projekta. U uvodnom delu akademije obratio se i dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Saša Jakovljević, koji je naglasio da će i dalje nastaviti da podržava projekte koje se tiču mladih, kao što je to radio i proteklih sedam godina.

Predsednica Narodne Skupštine Republike Srbije Maja Gojković Ona je istakla da je Srbija prepoznala važnu ulogu koju mladi imaju u društvu. Takođe, navela je da jedan od naših prioriteta jeste reforma obrazovnog sistema, razvoj preduzetničkih veština i praktično-primenjivog znanja.

foto: Strahinja Babović

Projekat „ Duh mladosti“ značajan je u promovisanju pravih vrednosti dualnog obrazovanja i upoznavanje roditelja i učenika sa značajem takvog načina učenja. Važno je da nastavimo da ulažemo u mlade i uspostavimo partnerski odnos vas i države“, poručila je Gojković timu studenata i volontera projekta „Spirit of Youth”.

Menadžer Grada Beograda Goran Vesić istakao je da Beograd vodi računa o mladima i da postoje konkretna dela koja to pokazuju.

foto: Strahinja Babović

Nove pobede „Duhu mladosti“ poželeo je i promoter projekta Davor Štefanek. A predsednik borda „Spirit of Youth” Miloš Obradović zahvalio se u ime organizacionog tima svim gostima što su prisustvom uveličali akademiju. „Pre nekoliko meseci bili smo na pragu odustajanja, jer je projekat prebrzo rastao, a podrška koju smo imali, iako velika, nije bila dovoljna za nastavak dalje“ rekao je Obradović.

foto: Strahinja Babović

Karavan „Duha mladosti“' u narednom periodu posetiće 33 grada i opštine. Volonteri, srednjoškolci i studenti, u saradnji sa MPNTR i timom “Spirit of Youth“ daće odgovore na pitanja: zašto je važno da informatika bude obavezan predmet već u petom razredu, šta će deci doneti znanja iz finansijske pismenosti, kako će povezivanje sadržaja iz različitih nastavnih predmeta omogućiti deci da usvajaju znanja na pravi način, koliko će preduzetništvo promeniti njihov pogled na učenje i život, i na kraju, zašto je dualno obrazovanje model kojim se obrazuje kvalitetan stručni kadar, kadar koji će poslodavci izuzetno ceniti, ali i model koji će doprineti privrednom razvoju Srbije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.