Ko su Slaninari, Džigerani, Meraklije i Gejaci? Ova hit mapa pokazuje kakve su NADIMKE SRBI podelili jedni drugima! (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook/Kartografija

duhovit narod

Ko su Slaninari, Džigerani, Meraklije i Gejaci? Ova hit mapa pokazuje kakve su NADIMKE SRBI podelili jedni drugima! (FOTO)

Na osnovu karaterističnih osobina i običaja, Srbi su u odnosu na gradove i regije koje naseljavaju dobili zanimljive nadimke

Objavljeno: 11:11h

Ono po čemu se Srbi na Balkanu svakako najviše razlikuju, jeste mentalitet i dijalekt.

U zavisnosti od toga koji prostor naseljavaju, stanovnici različitih delova Srbije imaju širok spektar nadimaka. Te nadimke zaradili su na osnovu svojih osobina, običaja, izraza, kao i svih ostalih stvari po kojima se razlikuju.

foto: Nebojša Mandić

Postoje Srbi Ere, Čarapani, Lale, Grebići, Slaninari, Gedže, Gejaci, Džigerani, Meraklije i mnogi drugi.

foto: Nebojša Mandić

Takođe, Sremci stanovnike Mačvanskog okruga nazivaju Gejacima, a Vojvođani sve Srbe van njihove pokrajine – Srbijancima. Kosovci, iako sebe zovu tako, za druge su nekako postali Kosovari.

foto: Thinkstock

Na društvenoj mreži Fejsbuk pojavila se karta sa nadimcima stanovnika svih gradova i regija u kojima žive Srbi. Ova karta sigurno će vas nasmejati i bliže vas upoznati sa jezičkim bogatstvom i smislom za humor našeg naroda u raznim krajevima.

(Espreso.co.rs / Opanak.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.