IZ ZATVORA PRAVO U FOTELJU: Dželatović opet u Resavici - na mesto ekonomiste! (FOTO)
Foto: Fonet

i nikom ništa!

IZ ZATVORA PRAVO U FOTELJU: Dželatović opet u Resavici - na mesto ekonomiste! (FOTO)

Interesantno je i da se među prvima video s predsednikom opštine Despotovac, i to u samoj zgradi opštine

Objavljeno:

Stevan Dželatović, bivši vršilac dužnosti direktora rudnika „Resavica”, koji je uhapšen pre mesec dana zbog navodnog primanja mita od 30.000 evra, pušten je iz pritvora i odmah vraćen na posao, i to na mesto ekonomiste u finansijskoj operativi, piše Alo.

Interesantno je i da se među prvima video sa predsednikom opštine Despotovac, i to u samoj zgradi opštine. Kako otkriva dobro obavešteni izvor, Dželatović je iz pritvora pušten prošlog ponedeljka, a već sutradan sastao se sa Nikolom Nikolićem, predsednikom opštine Despotovac.

- Dželatović je došao u zgradu opštine, gde ga je primio predsednik Nikolić u svom kabinetu. S njima su bili i zamenik predsednika opštine Nenad Jovanović, savetnik predsednika Saša Janković i Boban Branković, direktor „Rembas transa”. Interesantno je da je Dželatović odmah po izlasku iz pritvora otrčao kod predsednika, a još je zanimljivije što je na tom sastanku, između ostalih, bio i Branković, za koga se zna da je sa Dželatovićem sklapao ugovore štetne po "Resavicu” - ističe sagovornik.

Uhapšen direktor Resavice Stevan Dželatović zbog mita od 30.000 evra!

Podsećanja radi, Dželatović i Branković svojevremeno sklopili ugovor po kojem „Rembas trans“ za prevoz uglja kamionima do „Morave“ od „Resavice“ dobija 950 dinara po pređenom kilometru, iako se ugalj inače prevozi železnicom po znatno nižoj ceni od 600 dinara po kilometru. Tim aranžmanom „Resavica” je po jednom kamionu prevezenog uglja gubila 47.500 dinara.

foto: Printscreen

Da je Dželatović odmah po izlasku iz pritvora dobio novo radno mesto u „Resavici”, za „Alo!” je potvrdio i Marko Vuković, vršilac dužnosti direktora tog javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja.

- On je dobio novo radno mesto u „Resavici”, i to odmah nakon što je smenjen sa mesta v. d. direktora nakon što je uhapšen. Raspoređen je na mesto ekonomiste u finansijskoj operativi. To je po zakonu tako, a ima pravo i na trećinu plate nadoknade. Jeste bio kod mene na sastanku u sredu, a sada je uzeo odmor i neke slobodne dane do daljeg - potvrdio je Vuković.

Na pitanje šta će i kako će Dželatović, koji se sumnjiči za primanje mita, raditi u finansijskom sektoru u preduzeću, Vuković napominje da neće biti na rukovodećoj funkciji.

- To nije rukovodeće mesto i Dželatović praktično nema nikakve odgovornosti. Jednostavno, zakonska regulativa je takva da mi ne možemo da mu damo otkaz dok se proces protiv njega ne završi do kraja. Čak i dok je bio u pritvoru imao je pravo da prima određeni deo zarade - naveo je Vuković.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.