DRUŽE TITO, NAŠE ROSNO CVEĆE! Slavi se Titov rođendan, peva se "Hej Sloveni"! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

jugo nostalgija

DRUŽE TITO, NAŠE ROSNO CVEĆE! Slavi se Titov rođendan, peva se "Hej Sloveni"! (FOTO)

U duhu tradicije, i ove godine stigla je Štafeta mladosti, svirala se prigodna muzika uz obaveznu jugoslovensku himnu na početku programa

Objavljeno:

Udruženje za negovanje tradicije dobrovoljnog omladinskog rada "Pavle Korčagin" i ove godine organizovalo je proslavu 25. maja, Dana mladosti i Titovog rođendana, u istoimenoj kafani.

foto: Filip Plavčić

Uz himnu "Hej Sloveni" počelo je slavlje. Tada je uvis podignuta zastava. Trubači sviraju "Jugoslavijo".

foto: Filip Plavčić

Okupio se veliki broj poštovaoca partizanskog pokreta i bivše zajedničke države, Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, i po 17. put da obeležio dan koji je nekada slavila cela Jugoslavija, od Vardara pa do Triglava i od Đerdapa pa do Jadrana, kako to i sama pesma kaže.

foto: Filip Plavčić

U duhu tradicije, i ove godine stigla je Štafeta mladosti, svirala se prigodna muzika uz obaveznu jugoslovensku himnu na početku programa.

foto: Filip Plavčić

Kao i svake godine, gostima je poslužen besplatan vojnički pasulj i nekoliko besplatnih pića.

foto: Filip Plavčić

Za stolovima, gde je svako imao neko "jugonostalgično obeležje", pionirsku kapu, značku na reveru, jugoslovensku zastavu, pričaju se priče iz života ondašnje velike Jugoslavije, oživljavaju sećanja na događaje sa omladinskih radnih akcija i druženja na njima ostaje nešto što uveličava svaki 25. maj svima koji to vreme kriju duboko u kutku svojih srca.

foto: Filip Plavčić

Momir Marušić, predsednik Udruženja za Espreso govori o sada već tradicionalnom okupljanju, na kome se očekuje 500,600 ljudi.

Rajko Srdić (74) iz Beograda svake godine dolazi na ovu proslavu već unazad 12, 13 godina.

- Ne moze se porediti, svako vreme nosi svoje breme, lekar specijalista sam, u Domu zdravlja Vračar sam radio. Dovelo nas je i ujedinilo to sto smo radili na radnoj akciji, to nas je ujedinilo. Mi smo dočekali 70-e godine. Mladima bih rekao da uče što više, sve im mogu oteti, sem znanja. Standard tada i sada je teško porediti. Imao sam sve, a sada finansiram državu, sad ne mogu cipele da kupim, a ranije za mesečnu platu sam mogao da kupim frižider i da platim račune za godinu dana - rekao je ovaj lekar u penziji.

foto: Espreso.co.rs

Đura Bosančić 86 godina, policajac u penziji za Espreso kaže:

- Živelo se mnogo bolje ranije, ja sam kao dete otišao za vojskom, mladi treba da rade, i da se nadaju boljem, ali teško da će to vreme ikada više moći da se vrati - rekao je ovaj policajac u penziji.

foto: Espreso.co.rs

Gostima je poslužen pasulj sa kobasicama.

foto: Espreso.co.rs

On se tradicionalno poslužuje za sve goste.

foto: Espreso.co.rs

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.