POLA BATA POLA SEKA! Nišlijka dobila na poklon lutku koja dole ima pišu, a na usnama karmin!
Foto: Novosti

Izneneđenje!

POLA BATA POLA SEKA! Nišlijka dobila na poklon lutku koja dole ima pišu, a na usnama karmin!

Na deklaraciji nigde ne stoji natpis da je reč o transrodnoj lutki, a jedino je istaknuto upozorenje da nije preporučljivo za uzrast ispod tri godine

Objavljeno:

- Mislila sam da je lutka sa felerom, međutim i drugi primerak ove lutke je isti. Nije mi bitno da mi zamene, samo želim da im neko skrene pažnju na kombinovani proizvod. Nemam ništa protiv različitosti, ali kao izbor pojedinca, a ne kao nametanje tek rođenoj bebi.

"Novosti" su pokšale da stupe u kontakt sa kompanijom "Mogli tojs", koja je i uvoznik ovog proizvoda, ali su upučeni da pošalju mejl sa pitanjima na koji do srede po podne nisu odgovorili. MOGU LI DA BUDEM GUVERNER, NISAM DUGO BIO NA FUNKCIJI? Sergejevo pitanje Vučiću je hit dana! (FOTO) Inače, u njihovim radnjama ove lutke koštaju 1.000 dinara.

Jovan Jovanović, iz Udruženja potrošača, kaže da se ova majka njima nije obratila i da može od uvoznika da zahteva da joj vrati novac ukoliko je deklaracija neispravna.

- Ne bi smeli na deklaracija da stoje samo podaci o uvozniku i zemlji porekla, već bi trebalo da se utvrdi i njegova štetnost, odnosno da se navede koja ustanova je utvrdila da je proizvod neškodljiv za upotrebu, pojašnjava Jovanović. Osim zbunjenosti roditelja, prema rečima psihologa, ovakve lutke ne bi trebalo da izazovu posledice kod dece.

- Za normalnu decu problema nema, dok kod one koja su malo zbunjena kada je reč o seksualnosti, može da pogorša stanje, kažu lekari. (Espreso.co.rs/Novosti)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.