Hoće da ga izbace iz centra za promociju nauke jer je protivnik antidarvinovaca! Nemanja Đorđević uzvraća: To je borba za NAUKU! (VIDEO)
Foto: Printskrin / Adriamedia

intervju, direktor centra za promociju nauke

Hoće da ga izbace iz centra za promociju nauke jer je protivnik antidarvinovaca! Nemanja Đorđević uzvraća: To je borba za NAUKU! (VIDEO)

- Građani ne treba da imaju preterano dugačak fitilj kada je ovakva tema u pitanju i treba brzo da reaguju, rekao je za Espreso Direktor Centra za promociju nauke, Nemanja Đorđević nakon što je pokrenut predlog procedure za njegovu smenu

Objavljeno:

Ovaj predlog je navodno pokrenut zbog pisma kojim je Nemanja Đorđević reagovao na "peticiju protiv Darvina" i zatraživši adekvatan odgovor Ministarstva prosvete i nauke Srbije.

Zbog peticije o Darvinu smenjen direktor Centra za promociju nauke

foto: Printskrin / Adriamedia

Za predlog smene su glasali predsednik Upravnog odbora Centra Bogoljub Zečević i dva člana - posebni savetnik ministra Marko Popadić i pomoćnik ministra Aleksandar Pajić. Protiv tog predloga glasali su članovi iz reda zaposlenih, Ivan Umeljić i Slobodan Bubnjević.

Pogledajte video:

Nemanja Đorđević rekao je za Espreso da je apsolutno logično što on brani Darvinovu teoriju i da je protiv pomenute peticije obzirom da je direktor Centra za promociju nauke.

Na pitanje šta zapravo "stoji" iza pomenute peticije, Nemanja kaže da ne želi da spekuliše.

- Ako bi maštao o tome šta može da bude razlog, to bi mogla da budu eventualno moja zalaganja i borba za nauku. Nezavisno Ministrastvo nauke je ako se sećamo marta 2011. godine pripojeno Ministarstvu prosvete i ja se zaista zalažem da ponovo postoji jedno takvo ministarstvo, možda i visokog obrazovanja koje bi zastupalo interese istraživača i naučne zajednice, kaže Nemanja Đorđević za Espreso.

foto: Printskrin / Adriamedia

On je dodao da građani ne treba da imaju preterano dugačak fitilj kada je ovakva tema u pitanju i da treba brzo da reaguju, a da njega statut obavezuje da javno komunicira i sa medijima, ali i elektrenskim putem, preko sajta za promociju nauke.

(Jelena Jovanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.