Arkana su planirali da ubiju 2 puta: Pred Cecom i decom hteli da ga raznesu zoljom, a drugi plan je bio mnogo brutalniji
Foto: Youtube printscreen

nije se dao

Arkana su planirali da ubiju 2 puta: Pred Cecom i decom hteli da ga raznesu zoljom, a drugi plan je bio mnogo brutalniji

Komandanta pre 2000. neprijatelji najmanje dva puta planirali da likvidiraju, i to u njegovoj kući u Ljutice Bogdana, a zatim i napadom zoljom, kaže Mihajlo Ulemek

Objavljeno: 19:56h

Željko Ražnatović Arkan ubijen je 15. januara 2000. u hotelu „Interkontinental“, ali su tome prethodila još najmanje dva ozbiljna pokušaja da se likvidira čuveni komandant Srpske dobrovoljačke garde, i to pred suprugom Cecom i decom!

Putnik napao vozača "Laste": Odbio da zaustavi autobus nasred auto-puta, pa dobio batine! To za Kurir otkriva nekadašnji pukovnik SDG Mihajlo Ulemek, koji navodi da su neprijatelji prvi put Arkana hteli da likvidiraju u kući u kojoj je živeo sa suprugom Cecom i sinom Veljkom, a gde su često boravila i njegova deca iz prethodnog braka, a kada to nisu uspeli, planirali su napad zoljom! Sve to se dešavalo u periodu od 1997. do 1999. godine.

foto: Shuterstock

- Jednom je u Ulici Ljutice Bogdana, na 50-60 metara od kuće i kafića koji je Arkan držao, nastala frka. Crni BMW je krenuo na objekat, izletelo je njegovo obezbeđenje i vratilo ih nazad, ali su pogrešili što ih nisu priveli i legitimisali, da se vidi ko su i šta su... To je bio prvi pokušaj da se ubije Arkan - navodi Ulemek i dodaje:

Ispisali "Kosovo je Srbija", pa pravac zatvor: 2 Srbina uhapšena na Kosovu zbog širenja mržnje - Posle toga mu je dojavljeno da bi trebalo da ima blindirani automobil jer se grupa sprema da ga „skine“ zoljom. Tražio je od mene da mu nađem blindirani auto, ali pošto nisam znao kako, u to se uključio Žabac. Uvezena su dva američka „forda“ sa najvišim stepenom blinda.

Ulemek, koji je i stric Milorada Ulemeka Legije, smatra da je po Arkanov život bilo kobno to što je sredinom devedesetih, nakon venčanja sa Svetlanom Ražnatović, promenio obezbeđenje. - Pratnja su mu tokom i neposredno posle rata bili njegovi vojnici: Luka Bojović, Vukašin Gojak, Rade Rakonjac, Miljan Vuković, Marko Pejić... Međutim, oni su sredinom devedesetih, jedan po jedan, polako uklanjani iz njegovog okruženja. A da su svi ti ljudi i 2000. bili uz Arkana, on bi i danas možda bio živ - ocenjuje naš sagovornik.

foto: Printscreen/Facebook/Najjace SLIKE i VIDEO klipovi

On naglašava da je Arkan imao neprijatelje i da mu je zato sve vreme trebalo dobro obezbeđenje. No, umesto da uz sebe ima jaku pratnju, on se, kako kaže, opustio i nije dobro procenjivao koliko mu je život ugrožen.

NA SMRT PRETUKAO čoveka, pa pokušao da POBEGNE iz zemlje! Uhvaćen mladić iz Uba! - Recimo, nije menjao maršrutu kojom se kretao, svakog dana se na istom mestu pojavljivao u isto vreme... A neprijatelj sve prati i na kraju to i iskoristi. Inače, dva-tri meseca pre nego što su ga ubili, upozoravao sam ga da se to može desiti. Govorio sam mu: „Neko će da te ubije kao kera, ovaj grad tebe ne voli, ovaj grad će te ubiti“, a on je na to odgovorio: „Ovo je moj grad, mene Beograd voli“.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.