OBRENOVAC, POTOPLJENI GRAD, 3 GODINE KASNIJE: I dalje drhtimo kad pada kiša! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Beta, Dragana Udovičić

a ako nam se ponovi?

OBRENOVAC, POTOPLJENI GRAD, 3 GODINE KASNIJE: I dalje drhtimo kad pada kiša! (FOTO) (VIDEO)

- Nismo primetili da je Država ili lokalna vlast uradila bilo šta na polju zaštite od mogućih budućih poplava i sličnih vremenskih nepogoda - kažu u ovom gradu

Objavljeno: 22:05h

Poslanik Dveri iz Obrenovca, Zoran Radojičić, za Espreso kaže da se tri godine nakon poplava u Obrenovcu živi normalno, uslovno rečeno, ali da se i dalje strahuje i drhti kad pada kiša.

foto: Beta

- Desila se takva poplava koju ćemo svi pamtiti dok smo živi. Ali nismo primetili da je Država ili lokalna vlast uradila bilo šta na polju zaštite od mogućih budućih poplava i sličnih vremenskih nepogoda. Obrenovčani drhte i uplašeni su svaki put kada pada kiša, to je dobar pokazatelj da se ništa nije uradilo a mnogo se pričalo i razni planovi su predlagani - kaže on.

Mnogim ljudima nisu priznata oštećenja podrumskih prostorija i čitav posao obnove i dodele sredstava od države je suviše spor da bi se život normalizovao u potpunosti, kaže on.

foto: Dragana Udovičić

- Druga stvar je ta da je država donela odluku da se svim privatnicima pomogne na jedan način da ista finansijska pomoć bude za sve, dakle za one koji imaju jednog ili dvoje zaposlenih i trideset, tako da neki privatni preduzetnici nisu više nikad posle poplave obnovili svoje firme jer nisu nikada dobili sredstva odgovarajuća - kaže Radojičić za Espreso.

Na sve te probleme i muke koje Obrenovčani imaju ili su imali stigao je još jedan veliki problem - sa migrantima, kojih u ovom trenutku ima preko 2000.

foto: Nebojša Mandić

Poslanik Dveri kaže da je pre svega nedopustivo da se ovoliki broj potencijalo opasnih ljudi nalazi u blizini strateškog objekta kakav je TENT.

foto: Dragana Udovičić

- Svakodnevni problemi i incidenti koji se dešavaju sa migrantima dodatno otežavaju život Obrenovčana, najnoviji problem koji se desio u subotu sa migrantima je taj da je jedan migrant seksualno uznemiravao trinaestogodišnjeg dečaka, gde ga je go jurio po naselju u kom dečak živi.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.