NOVINAR POKUŠAO DA IGRA SMRTONOSNU IGRU PLAVI KIT: Počelo je stravičnim zadatkom i UPOZORENJEM!
Foto: Printscreen

strahota!

NOVINAR POKUŠAO DA IGRA SMRTONOSNU IGRU PLAVI KIT: Počelo je stravičnim zadatkom i UPOZORENJEM!

Nema odustajanja, naći ćemo te, odmah su mu poručili

Objavljeno: 11:40h

Novinar koji radi za Radio Slobodna Evropa napravio je nalog na veb stranici VKontakte, predstavljajući se kao 15-godišnja devojčica, želeći da se priključi igranju igrice Plavi kit i otkrije zastrašujuće izazove kojima ona izlaže tinejdžere i na kraju ih tera u smrt.

Prvi zadatak koji je dobio novinar, nakon što su ga administratori igrice upozorili da ne može da odustane , jer će imati sve njegove podatke i krenuće da ga progone, bio je da žiletom ureže jedan od heštegova igrice ("F58") na svojoj ruci.

Novinar je pokušao da prevari administratore igrice sa fotografijom koju je obradio u fotošopu, ali oni nisu pali na njegovu prevaru i prestali su da mu šalju dalje zahteve i da mu odgovaraju na poruke, piše higgypop.com.

Da podsetimo, igrica Plavi kit je na desetine mladih odvela pravo u smrt širom sveta. Nakon priključivanja igrici, tinejdžeri dobijaju različite izazove u periodu od 50 dana, prvo one manje opasne, zatim sve opasnije, poput samopovređivanja i na kraju pozivom na izvršenje samoubistva.

MORBIDNA FB IGRA KOJA PLAŠI SVE RODITELJE HARA SRBIJOM! Oglasio se i MUP povodom Plavog kita!

foto: AP, Printscreen, Ilustracija

List Nova gazeta navodi da je u Rusiji između novembra 2015. i aprila 2016. godine bilo oko 130 samoubistava maloletnika povezanih sa sa grupom "Plavi kit".

Dosadašnji slučajevi pokazuju da su deca "igru" završavala na najstravičnije načine - najčešće skokom sa višespratnice, ali i vešanjem, smrzavanjem u snegu...

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) otvorila je novu bazu podataka o samoubistvima maloletnika. Prema podacima ruskih vlasti, ukupno 720 maloletnika izvršio je samoubistvo tokom 2016. godine, dok statističkih podataka o pokušajima samoubistva nema.

Kao razlozi zbog kojih se maloletnici odlučuju na ovakav korak navode se porodični problemi, neuzvraćena ljubav, problemi sa mentalnim zdravljem, korišćenje narkotika ili konzumiranje alkohola, a delom samoubistava imaju i neku vezu s internetom ili društvenim mrežama.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.