VOJSCI potrebni instruktori BORILAČKIH VEŠTINA! Među kandidatima je i Stiven Sigal!
Foto: Stefan Jokić, Beta

treba vam posao?

VOJSCI potrebni instruktori BORILAČKIH VEŠTINA! Među kandidatima je i Stiven Sigal!

Neophodna su dva majstora realnog aikida sa crnim pojasom šesti dan
Objavljeno: 14:52h

Specijalnoj brigadi VS neophodni su instruktori borilačkih veština, kojih trenutno nema među zaposlenima. Zbog toga se kadrovi koji će izvoditi obuku biraju kroz proceduru javnih nabavki.

Potrebna su dva majstora realnog aikida sa crnim pojasom šesti dan, koji bi u svakom trenutku trebalo da budu na raspolaganju Specijalnoj brigadi Vojske Srbije, piše između ostalog u tenderu Vojske Srbije, koji je prenela Politika.

Instruktori moraju da imaju sertifikat za rad u skladu sa programom Ljube Vračarevića, a takođe je potrebno da prođu bezbednosne provere kako bi mogli da drže časove u vojnom objektu, tačnije u kasarni "Rastko Petrović" u Pančevu, gde je sedište Specijalne brigade.

foto: Stefan Jokić

Inače, majstor realnog aikida Ljubomir Vračarević postao je majstor aikidoa 1971. godine, ali je, poštujući dostignuća japanskih majstora, izgradio svoj stil primeren mentalitetu, konstituciji i tradiciji ljudi podneblja sa kog potiče, navodi se na sajtu Vikipedije i dodaje da je dugi niz godina radio sa policijom i specijalnim jedinicama vojske.

U svetu je postao poznat jer je obučavao jedinice policije, vojske, službe obezbeđenja, kao i telohranitelje više svetskih državnika državnika. Pored njega, još jedan poznati aikido majstor pominjao se nedavno kao mogući trener našim specijalnim jedinicama. Radi se o holivudskom glumcu Stivenu Sigalu, koji je boravio u Beogradu krajem 2015.

foto: beta/fonet zoran mra

On je tada izjavio da nije dobio zvaničan poziv iz Srbije da obučava naše specijane jedinice, ali da bi, ako bi ga dobio, to odmah prihvatio.

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.