SMRT IGORA KOLAROVA: Telegrami saučešća stižu iz Vlade Srbije!
Foto: Youtube printscreen

otišao je sjajan pisac!

SMRT IGORA KOLAROVA: Telegrami saučešća stižu iz Vlade Srbije!

Bio je tvorac "Priča o skoro svemu", "Džepnih", "Klizavih", "SMS priča", "Kuće hiljadu maski", "Dvanaestog mora", "Agija i Eme"
Objavljeno:

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uputio je porodici preminulog pisca Igora Kolarova telegram saučešća sledeće sadržine:

- Primite u ime Ministarstva kulture i informisanja i u moje lično ime izraze najdubljeg saosećanja povodom preranog odlaska Igora Kolarova.

Čak i ovako naglo, u punoj zrelosti stvaranja prekinuto, njegovo književno delo za decu i mlade ostaje živi glas jednog iskričavog i plemenitog duha.“

Pripovedač i romanopisac za decu i mlade Igor Kolarov je preminuo. Reč je o jednom od najznačajnijih i najomiljenijih stvaralaca mlađe generacije.

Imao je 44 godine. Humor je smatrao veoma važnim za igru, a voleo je da se igra i bio sjajan drugar, preuzevši na sebe zadatak čuvara dečjeg osmeha, preneo je RTS.

Bio je tvorac "Priča o skoro svemu", "Džepnih", "Klizavih", "SMS priča", "Kuće hiljadu maski", "Dvanaestog mora", "Agija i Eme"...

Zalagao se za osavremenjivanje lektire za decu. Dobitnik je nagrade Zmajevih dečjih igara, "Neven", "Mali Princ", dvostruki laureat priznanja "Politikin zabavnik".

Igor Kolarov biće sahranjen na Novom bežanijskom groblju u Beogradu, danas u 14:30.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.