SRBIJO, NE ZABORAVI DEJANA! Dao je život spasavajući druge u poplavama! On je HEROJ majskih poplava! (VIDEO)
Foto: Kurir

tri godine od tragedije

SRBIJO, NE ZABORAVI DEJANA! Dao je život spasavajući druge u poplavama! On je HEROJ majskih poplava! (VIDEO)

Vatrogasac iz Topole, poginuo je sa samo 44 godine dok je spasavao tuđ život iz nabujale reke
Objavljeno: 15:43h

Pre tačno tri godine, majske poplave izazvale su nezapamćene štete i odnele sa sobom desetine života. Širom Srbije ljudi su ostajali bez krova nad glavom zbog vodene bujice koja je nosila sve pred sobom. Suze, strah i strepnja ukorenile su se u sudbine nesrećnih ljudi, čiji su jedini spas u tim trenucima bila privremena skloništa.

Međutim, ove poplave ostaće upamćene i po ljudima koji su nesebično pružali pomoć svima kojima je ona bila preko potrebna. Takav je bio i Dejan Lazarević, junak, koji je izgubio život u spasavanju tuđeg.

foto: Fonet Ministarstvo

Vatrogasac iz Topole, poginuo je sa samo 44 godine, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece. Zakoračivši u nabujalu Jasenicu, nije ni slutio da će ostati upamćen kao heroj majskih poplava.

On je naime, pokušao da spase Ljubišu J. iz sela Jarmenovci, koji je krenuo na posao biciklom, a zbog nadošle vode popeo se na drvo. Nakon što ga je voda ponela, u pomoć mu je prvi pritekao Dejan. Držeći se za sajlu, krenuo je u nabujalu reku. Naišli su veliki talasi u kojima je hrabri vatrogasac, nestao. Ljubišu J, kasnije su spasili meštani, koji su mu pomogli da siđe sa drveta.

U mutnoj vodi Jasenice, 100 metara nizvodno od mesta gde je nestao, dan kasnije je pronađeno beživotno telo Dejana Lazarevića. Njegovo telo zapleteno u granje, pronašli su pripadnici Gorske službe sapasavanja iz Stalaća.

Na mestu gde je krenuo u smrt, nalazi se spomen ploča, kao podsetnik na junačko delo Dejana Lazarevića koji je radi tuđeg života, nesebično pomažući, izbubio svoj.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.