Novosadske gimnazije proterale miniće i štikle!

znaju se pravila

Novosadske gimnazije proterale miniće i štikle!

Nekoliko srednjih škola i gimnazija uvelo nova pravila odevanja đaka, ali i profesora. Učenici koji se ne pridržavaju pravilnika o oblačenju biće udaljeni sa nastave
Objavljeno: 17:01h

Sve škole u Srbiji imaju mogućnost da donesu pravilnik o odevanju đaka, ali se mali broj njih do sad na to odlučio. Među prvima u Novom Sadu takva pravila primenjuju dve gimnazije - "Isidora Sekulić" i "Svetozar Marković", u kojima je jasno naznačeno u kakvoj garderobi učenici mogu da dolaze na nastavu i šta se smatra neprikladnim. Nema više kečeva i petica: Ukidaju se ocene i opšti uspeh u školama!

Novog bontona u odevanju nisu izuzeti ni profesori i ostali zaposleni. - Smatram da uniforme treba vratiti u škole, kako za đake, tako i za profesore - kaže direktorka gimnazije "Isidora Sekulić" Ružica Vukobratović. - Našim đacima prilikom posete vršnjacima u gimnaziji u Nižnjem Novgorodu, gde se uniforme nose, to se mnogo dopalo i rado bi ih prihvatili.
Dok se to ne dogodi, đaci "Isidore Sekulić" i njihovi roditelji se na početku školske godine upozoravaju da se u gimnaziju ne može doći svakojako obučen. Zabranjeno je, naime, imati kratke pantalone, providnu odeću, dukseve i majice sa neprimerenim natpisima, helanke, visoke potpetice... I u Gimnaziji "Svetozar Marković" pod neprimerenim izgledom podrazumeva se nošenje majica sa bretelama, dubokim dekolteom, potom mini-suknji i helanki, ukoliko nisu prekrivene dužom tunikom, kao i odeće sa navijačkim obeležjima. Učenici koji se ne pridržavaju pravila o oblačenju, kako navode u ovoj školi, biće udaljeni sa nastave i poslati kući da se adekvatno obuku, a svaki takav izostanak biće neopravdan.
I u Gimnaziji "Laza Kostić" postoji pravilnik o pravima, obavezama i odgovornosti učenika. Tu je, između ostalog, navedeno da je lakša povreda radnih obaveza ako đak dolazi na nastavu neprikladno odeven. U većini srednjih škola doneta su pravila ponašanja, a kućni red važi kako za đake i nastavnike, tako i za roditelje, kada dolaze u školu. (Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.