Pomen "ubijenoj demokratiji" u Novom Sadu:  2. aprila, pre 40 dana, u Srbiji je ubijena slobodna volja građana (FOTO)
Foto: Printscreen / Tviter / zarko bogosavljevic‏

uz crni flor i crninu..

Pomen "ubijenoj demokratiji" u Novom Sadu: 2. aprila, pre 40 dana, u Srbiji je ubijena slobodna volja građana (FOTO)

Nekoliko desetina građana Novog Sada izveli su danas sa grupom studenata i mladih performans koji je predsavljao "pomen za demokratiju u Srbiji koja je ubijena na predsedničkim izborima u aprilu"
Objavljeno:

Učesnici performansa bili su obučeni u crninu, položili su cveće na krst koji je bio postavljen na centralnom delu Trga slobode i održali minut ćutanja.

"Udovica u crnom" podelila je učesnicima i crni flor koji su mogli da zakače na garderobu, a sa razglasa je pušten "Rekvijem" Volfganga Amadeusa Mocarta.

- Aleksandre Vučiću, mi dolazimo, nosimo pištaljke i slobodu. Ne bojimo te se, želimo slobodnu Srbiju u kojoj nema mesta za tebe - poručili su okupljeni na Pomenu.

Student Milovan Nikolić rekao je u "posmrtnom govoru" da je demokratija ubijena 2. aprila tokom predsedničkih izbora "ucenama, zastrašivanjem i krađom".

- Na predsedničkim izborima u Srbiji nije pobedila volja građana, već nasilništvo, zastrašivanje i ucene. Demokratiju smo na ulicama ispraćali skoro mesec dana, neki u crvenom, neki u žutom, da bismo ovaj dan svi dočekali u crnom - poručio je Nikolić.

On je ocenio da je onaj čovek koji je naložio ubistvo demokratije u Srbiji (Aleksandar Vučić), danas izjavljuje da je "demokratski vođa jedne slobodne zemlje".

- Aleksandre Vučiću – ubico! 2. aprila, pre 40 dana, u Srbiji je ubijena slobodna volja građana - rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, "na zgarištu te smrti" građani će imati priliku da na lokalnim izborima u Beogradu, a zatim i na mogućim parlamentarnim izborima izgrade "društvo slobodno od uticaja kriminala i nelustriranih političara".

- Da bi Vučić postao predsednik, Vlada mora pasti. Ne dozvolimo da Srbija ostane u mraku, moramo se boriti protiv ovoga i samo naše prirustvo ovde pokazuje da ne želimo da se predamo - rekao je Nikolić.

Poziv je na društvenim mrežama objavila grupa koja je u Novom Sadu organizovala prvi protest zbog izbornih nepravilnosti dan nakon izbora, koji se kasnije pretvorio u višenedeljne proteste "Protiv diktature".

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.