RUSI ŠIRE BIZNIS U SRBIJI: RŽD kupuje više od 50 odsto udela u srpskoj kompaniji za infrastrukturu!
Foto: Boško Karanović

ne zna se koja kompanija je u pitanju

RUSI ŠIRE BIZNIS U SRBIJI: RŽD kupuje više od 50 odsto udela u srpskoj kompaniji za infrastrukturu!

Ruska kompanija RŽD Internešenel, podružnica Ruskih železnica, planira da pre kraja prvog polugodišta 2017. godine okonča kupovinu više od 50 odsto udela u srpskoj kompaniji za modernizaciju transportne infrastrukture, izjavio je danas potpredsednik RŽD Internešnel Aleksandar Mišarin
Objavljeno:

On, međutim, nije naveo o kojoj kompaniji je konkretno reč.

- Odobrili smo kupovinu, kupujemo više od kontrolnog udela - kazao je Mišarin za rusku novinsku agenciju Tass.

Od marta 2014. godine, kompanija "RŽD Internešenel" radi na projektu izgradnje i obnove železničke infrastrukture u Srbiji, koji se finansira ruskim zajmom od 800 miliona dolara državnoj Železnici Srbije.Kompanija "RŽD internešenel" je u aprilu 2017. završila rekonstrukciju pruge Vinarci- Đorđevo u Srbiji, koja je poslednja od šest deonica Koridora 10 na kojima je izvodila radove.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Koridor 10 povezuje Salcburg sa Solunom, preko Zagreba, Beograda i Skoplja, a povećanje brzine vozova na sprskom delu Koridora 10 će dovesti do značajnog ubrzanja protoka robe kroz zemlju.Ukupna dužina deonica Koridora 10, na kom radove izvodi "RŽD Internešenel", premašuje 112 kilometara.

KAKVA GREŠKA SRPSKIH PUTARA! Ono što su građani uslikali na Koridoru 10 je PRAVA SRAMOTA!

VUČIĆ U VRANJU PORUČIO: Mi gradimo pruge, opozicija nek mitinguje!

U novembru prošle godine, Mišarin je izjavio za Tass da su "Ruske železnice" zainteresovane za preuzimanje železničkih operatera u Grčkoj, Srbiji i Nemačkoj.Takođe je naveo da su "Ruske železnice" spremne da učestvuju u rekonstrukciji železnica i u vođenju njihovih operacija u budućnosti.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.