NJEGOVA PETICIJA ZA UKIDANJE DARVINA NAPRAVILA JE HAOS U SRBIJI: Očekivao sam HAJKU, ali niko ne zna kako je život nastao! (VIDEO)
Foto: Espreso.co.rs

espreso intervju

NJEGOVA PETICIJA ZA UKIDANJE DARVINA NAPRAVILA JE HAOS U SRBIJI: Očekivao sam HAJKU, ali niko ne zna kako je život nastao! (VIDEO)

Pokretač peticije za reviziju izučavanja Darvinove teorije evolucije u školama i na fakultetima za Espreso priča o ideji koja je podigla buru za kratko vreme
Objavljeno: 14:08h

166 intelektualaca podržalo je peticiju hirurga u penziji Radmila Rončevića, koji tvrdi da je Darvinova teorija evolucije zasnivana na spekulacijama.

POTPISAO SAM U ZABLUDI, POVLAČIM POTPIS: Akademik se pokajao zbog podrške peticiji za ukidanje Darvina!

PETICIJA ZA UKIDANJE DARVINOVE TEORIJE DIGLA JE SRBIJU NA NOGE: Profesori sa Bogoslovije oglasili su se povodom nje!

Peticija za reviziju izučavanja Darvinove teorije evolucije u školama i na fakultetima izazvala je buru u Srbiji, a njen pokretač je za naš portal govorio o posledicama peticije, kako je došao na ideju da je pokrene, kako reaguje na oštra protivljenja...

OTVORENO PISMO MINISTRU: Izjasnite se povodom peticije za ukidanje Darvina!

NEĆEMO UKIDATI DARVINOVU TEORIJU! Ko smo mi da je menjamo? KONAČNO ZRNCE RAZUMA U SRBIJI!

Pogledajte video intervju:

Šta je toliko pogrešno kod teorije evolucije da ste odlučili da je opovrgnete?

- Pogrešno je praktično sve. Teorija evolucije ima nekoliko glavnih stavova, a nema dokaza ni za jedan od tih stavova. Nema niko danas na svetu ko je dokazao kako je nastao život! To je apsolutna zagonetka i pitanje je hoćemo li ikad doznati kako je život nastao. Mi ne znamo početak života - kaže Rončević.

Kako reagujete sada kad vidite da se u medijima digla velika prašina i kada je većina protiv peticije?

- Ja sam to očekivao. Niko nije objavio celu peticiju da se vidi šta mi pišemo, nego napamet se priča, to me podseća na komunistička vremena. "Nisam pročitao knjigu, ali znam da je izdajnička". Tu hajku sam očekivao, ali nema veze, izdržao sam. Mi smo tražili pravu diskusiju. Ajde dokažite da se mutacijama stvarao život - za to nema dokaza...

Mi tražimo da se teorija evolucije ne izučava kao apsolutna istina, već kao hipoteza, kazao je Rončević za Espreso.

Mnogi smatraju da nauku i religiju ne treba mešati, a vi to pokušavate, ili vas barem optužuju da je tako?

- Ja sam daleko od religije i kreacizma. Niko od potpisnika ove peticije nema veze s religijom, mi nismo pomenuli religiju. Slučajno je među potpisnicima 5 sveštenika, ali oni su tu kao građani.

Ostatak intervjua pogledajte u VIDEO formi.

(Biljana Acković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.