POTPISAO SAM U ZABLUDI, POVLAČIM POTPIS: Akademik se pokajao zbog podrške peticiji za ukidanje Darvina!
Foto: Profimedia

kontroverzna peticija

POTPISAO SAM U ZABLUDI, POVLAČIM POTPIS: Akademik se pokajao zbog podrške peticiji za ukidanje Darvina!

Đorđević, koji je i profesor Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, nije želeo da za Danas komentariše razloge ovog poteza
Objavljeno:

Akademik Antonije Đorđević povukao je svoj potpis sa peticije kojom se traži revizija izučavanja teorije evolucije u našim školama i na fakultetima, piše Danas.

„Obaveštavam vas da sam peticiju za reviziju izučavanja teorije evolucije potpisao u zabludi o njenoj prirodi i svrsi, te da stoga povlačim svoj potpis“, navedeno je u pismu koje je akademik Đorđević u utorak poslao Ministarstvu prosvete, Odboru za obrazovanje Skupštine Srbije, Predsedništvu SANU i senatima univerziteta.

Đorđević, koji je i profesor Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, nije želeo da za Danas komentariše razloge ovog poteza. On je u kratkom telefonskom razgovoru rekao samo da je do ponedeljka bio na putu van Beograda i da je čim se vratio, u utorak zvanično povukao svoj potpis sa peticije i o tome obavestio pomenute institucije. Podsetimo, pre nekoliko dana Ministarstvu prosvete, Odboru za obrazovanje, predsedništvu SANU i univerzitetima predata je peticija za reviziju izučavanja teorije evolucije, koju su potpisali akadamici, naučni savetnici i profesori univerziteta, 61 doktor nauka, pet magistara nauka i pedeset lekara specijalista. Među potpisnicima su i 24 inženjera, 19 profesora srednjih škola, 14 filozofa, filologa i sociologa, 25 diplomiranih pravnika i ekonomista, pet farmaceuta i hemičara, osam umetnika, pet novinara i pet sveštenika.

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.