ČEKAJU NAS PAKLENO LETO I SUŠA! Američki meteorolozi izdali UPOZORENJE ZA BALKAN!
Foto: Beta / Nenad Petrović

spremite se

ČEKAJU NAS PAKLENO LETO I SUŠA! Američki meteorolozi izdali UPOZORENJE ZA BALKAN!

Američka meteorološka služba Aku Vedr objavila je vremensku prognozu za leto u kojoj upozorava da Balkan čekaju paklene vrućine i suša
Objavljeno:

Poznata američka privatna meteorološka služba Aku Vedr, objavila je sezonsku prognozu za Evropu za nadolazeće leto.

Kako prognoziraju, duga razdoblja vrućine i nekoliko opasnih toplotnih udara stvaraće probleme na području južne i istočne Evrope. Dugo, vruće leto očekuje se u delu južne Evrope, kao i dugi periodi natprosečno visokih temperatura na području Italije i Balkanskog poluostrva, piše Aku Vedr.

MA NEĆU OPET KIŠU, BRE! Ovo je novinarka Espresa rekla kad je pisala vest o PROGNOZI VREMENA ZA SLEDEĆU NEDELJU

Ova meteorološka služba poslala je i upozorenje na mogućnost više opasnih i dužih talasa vrućine, posebno tokom jula i avgusta. - Temperature iznad 32 stepena Celzijusova biće uobičajene tokom celog leta, a doći će i do najmanje jednog dužeg razdoblja opasnih vrućina, koje će trajati najmanje nedelju dana.

foto: Printscreen/accuweather.com

- Tokom tih talasa vrućine moguće je i rušenje temperaturnih rekorda - prognozira Alen Repert, meteorolog Aku Vedra za područje Balkana. On dodaje kako će najveća opasnost od pojave takvih dužih, opasnih toplotnih udara biti na području Makedonije, Mađarske i Rumunije.

Još jedan problem koji bi se tokom leta mogao pojaviti na području Balkana je povećana količina smoga i loš kvalitet vazduha, upozorava meteorolog Tejlor Rojs.

VREME U SRBIJI POLUDELO! U narednih 7 dana će grmeti, pljuštati ali i grejati! Pogledajte! Zbog dugih razdoblja bez kiše može se očekivati i suša.

- Nakon nekoliko prodora hladnog vazduha tokom proleća, usevi na području Balkana nastaviće da pate zbog dolaska razdoblja u kojem će količina padavina biti ispod proseka - stoji u prognozi Aku Vedra.

(Espreso.co.rs/Indeks.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.